Vučević: Budžet Novog Sada od 35,866 milijardi dinara i 400 kapitalnih projekata 1Foto: Stanislav Milojković

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će budžet Grada Novog Sada u 2022. godini biti 35,86 milijardi dinara, da će omogućiti 400 kapitalnih projekata i dodao da je to „najveći budžet Grada“.

„To je pobeda svih Novosađana. Budžet je koncipiran kao socijalno odgovoran i razvojni i zahvalan sam sugrađanima što imamo takav rast u veoma izazovnom periodu epidemije“, rekao je Vučević na godišnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, u poslednjih 10 godina, budžet Grada je uvećan za 122 odsto, jer je 2012. godine, kada je on postao gradonačelnik, iznosio 16,09 milijardi dinara.

Naveo je da je u predlogu budžeta za 2022. godinu predviđeno 13,72 milijardi dinara, što je više za 215 odsto u odnosu na 2012. godinu.

Najveći izvor prihoda za budžet Grada je porez na zarade i on iznosi 11,74 milijardi dinara, precizirao je Vučević.

„To je rezultat dolaska velikih kompanija, proširenja kapaciteta domaćih privrednika i pojave sve većeg broja malih preduzeća. To pokazuje da raste broj zaposlenih i da rastu plate u Novom Sadu“, kazao je Vučević.

Dodao je da je jedan od najznačajnijih novih kapitalnih projekata pešačko-biciklistički most između Keja i Petrovaradinske tvrđave, vredan 4,5 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari