Sredinom 2017. godine očekujemo otvaranje robne kuće IKEA u Bubanj Potoku kod Beograda, izjavio je danas regonalni direktor kompanije za jugioistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je sa Lalićem obišao radove na izgradnji prve robne kuće IKEA u Srbiji. Lalić je u izjavi novinarima rekao da će u januaru biti raspisan konkurs za prijem 250 radnika.

Dinamika radova je dve sedmice pre planiranog, ocenio je Lalić i dodao da se primenjuju savremeni principi gradnje u skladu sa održivim razvojem. Vučić je istakao da je izgradnja robne kuće IKEA razvojni projekat ne samo za Beograd nego i za Smederevo i Smederevsku Palanku, pa i Požarevac, jer će za njom doći još investicija.

„Priča o kompaniji IKEA je priča o našem neuspehu, ali i o našem neodustajanju i konačnom uspehu“, smatra Vučić koji je ocenio da Srbija kasni 25 godina za drugim zemljama istočne Evrope u kojima IKEA posluje, ali da ih Srbija pristiže.

Vučić je rekao da Srbija mora da završi obilaznicu oko Beograda i da stvori uslove za razvoj privredne zone u oblasti gde se gradi IKEA.

Biće to prava privredna zona i zaposlićemo veliki broj ljudi, obećao je Vučić.

Upitan o navodima da su ih BiH prisluškivani funkcioneri Srbije, Vučić je rekao da ne treba potcenjivati obaveštajnu snagu Srbije.

Vučić je rekao da ne želi da govori o dnevnoj politici, a na pitanje o stanju u RTB Bor, je rekao da će promena rukovodstva biti prelazno rešenje radi smanjenja gubitaka, ali da se problem ne može rešiti bez dolaska Kineza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari