Vučić na otvaranju pogona Nideka u Novom Sadu, kaže da je srećan kada se na proteste dolazi vozovima koje je on napravio 1Printskrin TV Pink

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u pratnji državnih funkcionera Igora Mirovića, Ištvana Pastora, Miloša Vučevića, Jelene Begović, Siniše Malog, Radeta Baste i drugih, prisustvovao je otvaranju pogona japanske korporacije Nidek u Novom Sadu.

Fabrika proizvodi elektromotore, a Vučiću i gostima je putem ekrana prikazana i faza u kojoj je automatizovana i obavlja je robot.

Vučić je primetio da su i pojedini menadžeri, zaposleni u kompaniji,  došli iz Kjota (Japan) da žive u Srbiji, pomenuo je i potrebu dualnog obrazovanja i istakao da ove investicije privlači naše inženjersko znanje.

U obraćanju, predstavnici firme iz Japana, podsetili su i da je prošle godine obeleženo 15o godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana.

Rekao sam u šali našim japanskim prijateljima, da sam najsrećniji sam kada na proteste (protiv vlasti) dolaze vozovima koje sam ja napravio, kada napišu svi na proteste u 14 sati voz Soko, najsrećniji sam na svetu, rekao je između ostalog Vučić, u svečanom obraćanju.

Nije ova fabrika došla preko noći zato što je dvoje troje Japanaca tako odlučilili nego zato što smo se mi za to borili, i zato želim da se vaš glas daleko čuje, vaša vrednost i odanost kompaniji, da kada dođe nova kompanija da može da se kaže da je to zato što su ljudi u Nideku bili zadovoljni vašim radom, a ja ću da pitam krišom da povećaju plate, jer ima onaj koji sme da pita, rekao je Vučić.

Arigato (hvala na japanskom), živelo prijateljstvo Srbije i Japana, poručio je Vučić.

Vučić na otvaranju pogona Nideka u Novom Sadu, kaže da je srećan kada se na proteste dolazi vozovima koje je on napravio 2
Prinstkrin TV Pink

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari