Vučić najavio čist plus za državu, a Arapi već četiri godine u minusu (ENGLISH)

Međudržavni sporazum kojim je firmi iz UAE dato na korišćenje ili prodato više od 10.000 hektara poljoprivrednog zemljišta

Ostavite komentar


  1. Dali ova ista firma gazduje i zemljistem u HOMOLJU pod nazivom „Bela Reka“? Tamo se bogme gradi i to poprilicno ne stedi se ni na cemu.

  2. To su neki naši „Arapi“. Posle 5. oktobra nova vlast je bila zatečena stepenom devastacije koju su Milošević & co. ostavili za sobom. Posle ovih današnjih neće ostati kamen na kamenu i još će posle decenijama pajtaši čerupati ono što preostane, sve zahvaljujući ovakvim ugovorima.

  3. „dobitak bio 148,2 miliona dinara, dok je u finansijskom izveštaju iz 2018. za 2017. prijavljen gubitak od 19,6 miliona dinara. Ostaje nejasno kako je za istu godinu u dva izveštaja Al Rawafed Srbija prijavila različite podatke i gde je nestalo 128,6 miliona dinara za godinu dana?“
    Od +148,2 do -19,6 razlika je 167,8, a ne 128,6…
    Čisto primetio pogrešnu matematiku….

  4. U najboljem slucaju mreza za navodnjavanje bi koristila ko god bio vlasnik, samo da se seje i obradjuje zemlja.

  5. Dobro što je najavio dobit, mada sigurno nije za državu!
    Nego, kad će da najavi ostavku?!

  6. Nije Bačka Palanka, nego Bačka Topola i zasadi borovnice koji traže kiselo zemljište. Osim protivgradne zaštite, nisam videla nikakav sistem navodnjavanja.

  7. Na Zobnatici je izgrađen sistem za navodnjavanje, što je upravo najveći problem za životno stanište oko Bačke Topole. Naime, 200+ hektara borovnice, i sličnih kultura, navodnjava se iz 20 arteških bunara, sa pijaćom vodom, koja je u ovom kraju države deficitarna.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.