Vučić po drugi put narušio nezavisnost Narodne banke Srbije

Predsednik opet naredio guvernerki da kupuje zlato

Ostavite komentar


  1. Devizne rezerve su važne za Republiku Srbiju jer Narodna banka Srbije otkupljuje svo zlato koje se proizvede u RTB Bor.

  2. Šta vas čudi, kao da ne znate da je ΛV vlasnik zemlje, građanke i građana. On o svemu svesno, savesno i oštroumno razmišlja i vodi računa i više od svojih mogućnosti. On vedri i oblači u zemlji, a i šire, te da vas ne čudi što je povećao zlatne rezerve. Domaćinski! On je predsednik, premijer, ministar svih ministarstava, vojnik, policajac itd.

  3. Kada bude bežao iz zemlje najlakše mu je da ponese zlato, ono se pretopi i nema mu traga.

  4. Protiv zakona je svako kriminalno delo i podleže sankcijama. Šta je sa ostalim kršenjima zakona i Ustava naročito?? Ima li tu kakvih sankcija? Ili treba da stvaramo Državu od početka?? A zna se kako se to radi!! Sledeće, za sva poslove u ovoj zemlji potreban je lekarski pregled- a šta je sa političarima?

  5. Ekonomska i spoljna politika su nam najbolji segmenti drustva trenutno.

  6. @Maki
    Takoreci Srbija kupuje svoje zlato od Kineza posto je RTB sada u vlasnistvu Kineza 😀 Komedija.

  7. Verovatno je dobro da se investira u zlato, ali nikako ne valja da predsednik utiče na sve institucije i time pokazuje i hvala mu da mu nemamo nezavisne institucije koje mozda neke i znaju ali pošto su upravni odbori u većini u nadjačani od strane države tj partokratije verovatno neznaju ili rade namerno u svoju korist i tako oštećuju institucije i preduzeća nanoseći im ogromne gubitke.

  8. „… proverio to sa vrhunskim strucnjacima.“ – Mora da jeste.

  9. Jedina dobra stvar koju je u životu uradio je to sa zlatom. Iako nema nikakvo pravo da se meša u rad NBS. Nema ni Skupština, a čini mi se i da je to krivično delo

  10. Pa sta ce covek kad se okruzio neznalicama, namerno ili slucajno…pa mora sve sam

  11. Pa treba nam zlato zbog valute dinara. Što više imamo zlata. Više vredi dinar.

  12. A prvo su opustosili rtb bor…vucic i njegova svita…bivsi direktor ima nekoliko luksuznih nekretnina u londonu…masine po nekoliko dana miruju a oni pisali maksimalnu potrosnju goriva…prodali za sicu kinezima,sad od njih kupuju zlato
    ..eto ga dobri predsednik

  13. Ako jedan Vucic moze narusiti nezavisnost tako velike i vazne institucije onda ta institucija ne treba ni da postoji!

  14. Ceo svet se sprema za Bazel III, monetarni Reset, pad svetskih berzi i hiperinflaciju . . . naravno da je zlato jedina garancija za državu i njen narod. Trebalo je odavno naši ekonomisti da to savetuju i u medijima propagiraju u šta se kada ulaže kada kreće kriza u ekonomskom sistemu. Nismo u komunizmu, a i Kinezi koji jesu su najveći kupci zlata.

  15. Vaš pristup „predsedničkim ovlašćenjima“ je neverovatan! Ocenjujete neformalno kao da je formalno, formalnim argumentima!

    Kad da je rekao „dobar dan Srbijo!“ a onda vi potegnete zakon o Predsedniku republike jer se u ovlašćenjima predsednika ne spominje da ima pravo da utiče kakav će dan Srbija da ima.

    I vi ste kao neka ozbiljna novina…

  16. Bas me briga ko upravlja finansijama drzave,ja ocu Samo pristojnu penziji od koje mogu pristojnu da zivim!!!

  17. OK. Predsednik je prekršio Ustav u odnosu na NBS. Kao i za mnoge druge stvari. Mene interesuje, kada dodje druga, normalna vlast, po kom će Zakonu i da li će da odgovara i ako se dokaže da je kriv, kolika je kazna

  18. Novinare Obadoviću, nema gotovine u stranim bankama, to je depozit po viđenju u vidu ektronskog novca.

  19. За неупућене љубитеље председника- још од Бретон-Вудса злато нема никакве везе са валутом. Паметном доста…

  20. Jel vi i dalje sumnjate u moć despota koji 30 godina se bavi politikom. Hteli mi da priznamo ili ne, on povlaci prave poteze. Dal je hazarder pokazace vreme

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.