Vučić pozvao francuske kompanije da dođu u Srbiju

Ostavite komentar


  1. IZLUDJIVANJE DO POSLEDNJEG DINARA. Pokusavao sam danas da u francuskoj online stampi pronadjem vest o Vucicevoj poseti Francuskoj i verujte mi nista nisam nasao. Sinoc sam na pinku 2 gledao neki film i iznenada na neki ravan sat me bombardovase vescu o velicanstvenom doceku Vucica u Parizu kakav nikad nije doziveo nijedan nas premijer. Pitam se dokada cemo ziveti u virtuelnom svetu laznih velicina i umisljenog znacaja nasih malenkosti? Samo naivni mogu misliti da su pinkovi hvalospevi besplatni.

  2. U periodu izmežu dva svetska rata Francuske kompanije su bile najveći strani investitor u Srbji

  3. Srbija postaje sve privlačnija zemlja za nove investitore. Nadamo se da će Srbija unaprediti odnose i saradnju sa Francuskom.

  4. Svaka nova investicija je dobrodošla i značajno će doprineti našoj zemlji da još više napreduje.

  5. Srbija je u prethodne tri godine jako napredovala, da je postala interes mnogih jakih inostranih drzava.

  6. Svaki dolazak nove strane kompanije u Srbiju od izuzetnog je značaja za građane jer se samim tim povećava i broj zaposlenih.

  7. Posebno treba naglasiti da Srbija mora da sprovede još niz teških reformi i dodatno razvije preduzetnički duh, koji je u prethodnim decenijama umnogome bio zapostavljen

  8. U razdoblju izmedju dva svetska rata Francuksa je bila najveci prijatelj, a istovremeno i najvazniji investitor u Srbiji, nadam se da ce odnosi izmedju dve drzave vratiti na puteve stare saradnje.

  9. Tačno je Vito da je to nekada bilo , ali na žalost danas to nije tako. Mi sa Nemačkom imamo više od dva puta trgovinsku razmenu , nego što imamo sa Francuskom.

  10. Sigurno je da su nama preko potrebne Francuske investicije i mi moramo težiti ka tome da dovedemo što veći broj investitora iz Francuske.

  11. Mi moramo mnogo raditi na tome da dovedemo što više investitora dovedemo iz Francuske,to bi trebalo da bude prioritet za nas.

  12. Mere fiskalne konsolidacije dale su rezultate, te Srbija nema ni deficit u budžetu, ni problem sa javnim finansijama.Premijer Aleksandar Vuić zaista radi za napredak i razvoj naše države i radi na privlačenju stranih inveticija koje će doneti ekonomski razvoj.

  13. Verujem da će biznis konferencija o Srbiji u Parizu, još više ohrabriti i uveriti francuske investitore da će imati maksimalnu podršku i najbolje moguće uslove za razvijanje poslovanja u našoj zemlji.

  14. Srbija je ponovo stabilna zemlja, sa veoma povoljnom investicionom klimom. Nadam se da će to privući strane investitore.

  15. Mislim da će u narednom periodu, strani investitori da budu sve više zainteresovani za Srbiju…

  16. Srbija ima potencijale u automobilskoj i IT industriji, a za koje vec vlada interesovanje francuskih kompanija.

  17. Svaka investicija i otvaranje novih radnih mesta veoma znaci za nas razvoj i bolji zivot gradjana. Pogotovo ako dolazi od prijateljske drzave, koja ima unapredjenu tehnologiju koja nam je u ovom trenutku itekako potrebna.Koliko vidim da su se dve francuske kompanije zainteresovale za Aerodrum Nikola Tesla.

  18. Vučić je investitore iz Francuske upoznao o svim pogodnostima za ulaganje stranog kapitala u Srbiji i verujem da ih ima koji su zainteresovani da ulože svoj kapital kod nas

  19. Nama bi svaka investicija u vidu otvaranja novih radnih mesta značila mnogo, ali mislim da bi i Francuzima značilo da otvore mogućnost lakšeg plasiranja proizvoda do Rusije sada kada je cela EU objavila sankcije Rusiji a mi nismo.

  20. Nije nerealno očekivati par francuskih investicija u Srbiji , dananjem ekonomskom forumu i Parizu prisustvivalo je 8o velikih francuskih komanija i možda s eneka odluči za dolazak u Srbiju..

  21. Mnogo vozaniji su sporazumi koje je potpisao ministar policije Stefanovic sa francuskim kolegom. Naime, Francuska kao i nekoliko mocnih evropskih drzava je potpisala ugovore sa svi granicnim podrucjima tj.off shore destinacijama po kome imaju " on line " podatke o svim racunima gradjana i kompaqnija koje posluju na egzoticnim destinacijama. Pretpostavka je da ce nasa policija iskoristiti potpisane sporazume zbog kojih ce preko francuske policije imati sve podatke " on line " o prometu para koje su iz drzave Srbije izneli tajkuni i banakoidi i koje su preko kompanija svojih i clanova svoje porodice kao i prijatelja " oprali ( ukradene pare ).Interesantan je podatak da na izvodima off shore banaka nema prometa iz koga se moze videti "promet " takunskih komapija – koje su lazno ovi u Srbiji prikazali Ministarstvu finansija-poreskoj upravi ! Ugovori su " wrong ". Sve prolazi ovde dok imamo za ministra finansija – Vujovica koji je u dva mandata bio direktor Svetske banke koja u Srbiji odlicno zaradjuje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.