Posle razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, radnici kragujevačkog Autosaobraćaja su juče nešto pre 14 sati prekinuli blokadu železničke pruge i magistralnog puta prema Kraljevu, koju su držali oko mesec i po dana. Po uklanjanju barikada sa ovih saobraćajnica i deblokade upravne zgrade preduzeća, otišli su na glavnu kragujevačku autobusku stanicu, koja je „pod opsadom“ još od 16. oktobra a neće biti u funkciji barem još nekoliko dana, odnosno do dolaska novog poslovodstva.

Kako saznajemo, Vučić je radnicima Autosaobraćaja obećao da će do subote dobiti dve minimalne zarade, zatim da će tokom naredne sedmice početi realizacija socijalnog programa za 288 od ukupno 480 radnika, dok će novi menadžment koji će postaviti država, kao većinski vlasnik firme, stići tokom naredne nedelje. Danas bi trebalo da se proknjiži 24 odsto akcija tog preduzeća kojih se Grad odrekao u korist države što je uslov za socijalni program.

– Vučić nam je rekao da će do 15. februara definitivno biti rešen status firme, odnosno da će se do tada znati da li će ostati u državnom vlasništvu ili će dobiti strateškog partnera – kaže Suzana Marković za naš list, napominjući da će ostali zahtevi radnika biti rešavani sa novim poslovodstvom preduzeća.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je, prilikom ovonedeljnog boravka u Kragujevcu, da je Autosaobraćaj predviđen za privatizaciju, pošto ima kompanija zainteresovanih za strateško partnerstvo, tim pre što firma još uvek ima potencijala i imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari