Vučić: Ukida se Zakon o privremenom smanjenju penzija

Ostavite komentar


  1. Povećanje penzija? Zar Veliki Vođa zaista misli da su penzioneri toliko dementni da se ne sećaju da im se na ovaj način vraća penzija na iznos od 2014. godine i to ne baš u celosti (o kamati da ne pričam i inflaciji). Nemoj više sve toliko vređati. Loptica se uvek vrati. A tebe kad pogodi…

    1. Kada se zakon ukida kog datuma a kad se i koliko penzije povecavaju i to u odnosu na sta . Ala mu je frka pa mulja . Cas je zena jeremica clan narko bande sad je jeremic clane neke krimi bande . Svi se protiv njega jadnika za ovog je sloba smejurija u propagandi .

    2. Rekoh ti da će ovi cenzuristi da mi izbrišu komentar. Ja, koji se svim silama borim protiv vlasti, sam najveći neprijatelj Danas-a. Još jednom, veliki pozdrav za vas, Brnabićevi najveći ljubitelji.

  2. mogu se kladiti u moju oskrnavljenu penziju da je ovo obmana penzionera.

  3. Ne samo da ne povećava penzije na nivo na kome bi trebalo da budu da nije bilo nezakonitonog smanjenjenja već kupuje socijalni mir do početka iduće godine. izgleda da se uplaśio štrajka penzionera i gubitka oslonca u biračkom telu. Zašto inače to već sad saopštava?!

  4. Kada su javne finansije stabiliyovane, BDP bele\i konstantni rast a država ima suficit u budžetu ovo je bilo logičan korak.

  5. Zar nisu povećanje penzija od 10% tražili PUPS, što je bio uslov njihovog ulaska u Vladu DS-SPS? A oni su koliko znam sada u ovoj Vladi…

  6. Ene! Ipak radi ‘po nalogu’ mmf-a!? I/al sve to za srBiju, NARAVNO! I zato sto voli Beograd, mamemi, he he..

  7. Nije mi jasno da li se u ova najavljena povećanja računaju i ona iz 2016 i 2017 god. Zar nije bilo logično vratiti šta je protiv zakonito oduzeto 2014 god , jer je penzija stečena kategorija a onda povećavati ako nam baš tako dobro ide „kako kažu“.

  8. STO RECE LAZANSKI,DO TADA MOZE DA IZBIJE I TRECI I CETVRTI SVETSKI RAT… Dosta smo se ludi naradovali!

  9. Dakle. Oko milion penzionera će primati oko 15.555.00 din. mesečno.

    1. voleo bi da i taj milion ima velike penzije, ali prvi preduslov je duzina radnog staza i VISINA uplate u PIO fond. Danaz Poljoprivredni penzioneri uplacuju minimalno 6000 dinara mesecno i oni nece imati velike penzije, ali niko ih ne sprecava da uplacuju u FOND PIO i po 26.000 dinara onda bi imali 40.000 penziju, stim da bi im onda bila smanjena od strane AV za 22%.

  10. Nekako mi je promaklo usvajanje ustavnih promena po kojima predsednik Srbije ima povećane ingerencije? He, he. Ma nema veze što sve radi protivzakonito, ionako smo ga izabrali velikom i nedostižnom većinom. Glasali ste, sad gutajte …

  11. Sta god da uradi za penzionere, izgubio je njihove glasove na sledecim izborima.Moze kako hoce ali nece moci dokle hoce. Bice to shok za SNS.

  12. Kakav je ovo hohštapler i manipulant!? Morao je da izmisli priču o nekakvom „enormnom“ povećanju najmanjih penzija, kako bi opravdao najveću glupost koju su predsednica vlade i on odvalili pre desetak dana, da će ukidanjem zakona nekome biti umanjena penzija! Stvari, naravno, stoje malo drugačije: prostim ukidanjem zakona o umanjenju, SVI penzioneri bi imali 7,9% više nego 2014. tačka. Dodatno je predložena nekakva skala različitog povećanja u procentima, što je potpuno nezakonito i protivustavno, da se oni sa najnižim penzijama još jednom podsete za koga treba da glasaju na sledećim izborima. Evo par uporednih primera (prvo je penzija iz 2014. – drugo po trenutnom rešenju – treće najavljen iznos): 35.000 – 37.767 – 38.232; 50.000 – 53.954 – 54.541; 80.000 – 86.325 – 87.000; 100.000 – 107,907 – 108.500, što znači da će svako dobiti „povećanje“ oko 500-600 din!!! Malo li je?

  13. ne lipsi magare do zelene trave.trebalo je imati muda pa od svih kriminalaca i kontraveznih biznismena oduzeti i popuniti rupe.vratiti zemlju u drzaqvni socijalizam.otvaratifabrike za ono za sta smo sposobni.vrayiti narod na selo,i subvenisati poljoprivredu.narod bi mogao da bolje zivi a ne da se muci ko gresni djavo.samo na preglede i intervencije se ceka po pola godine.

  14. Može da bude, ali ne mora da znači. Morao je da izmisli priču o nekakvom „enormnom“ povećanju najmanjih penzija, kako bi opravdao najveću glupost koju su predsednica vlade i on odvalili pre desetak dana, da će ukidanjem zakona nekome biti umanjena penzija! Stvari, naravno, stoje malo drugačije: prostim ukidanjem zakona o umanjenju, SVI penzioneri bi imali 7,9% više nego 2014. tačka. Dodatno je predložena nekakva skala različitog povećanja u procentima, što je potpuno nezakonito i protivustavno, da se oni sa najnižim penzijama još jednom podsete za koga treba da glasaju na sledećim izborima. Evo par uporednih primera (prvo je penzija iz 2014. – drugo po trenutnom rešenju – treće najavljen iznos): 35.000 – 37.767 – 38.232; 50.000 – 53.954 – 54.541; 80.000 – 86.325 – 87.000; 100.000 – 107,907 – 108.500, što znači da će svako dobiti „povećanje“ oko 500-600 din!!! Malo li je?

  15. mnogo komentara a niko da objasni kako će realizovati ovo povećanje. da li ce procenti povećanja biti primenjeni na penzije koje se sada primaju. budu vi da je zakon ukinut da li to znači da će se povećati iznos penzija kako stoji u rešenju s time što će se anulirani sva povećanja nakon donošenja tog privremenog zakona. to je za mene vrlo značajno jer dobro znamo s kime imamo posla i ko dolazi na mesto ministra finansija

  16. Gosn precednik obmanjuje javnost jer je u cajtnotu zbog Kosmeta! Stopa rasta je 0,77% najniza na balkanu uz Albaniju i Makedoniju,spoljnotrgovinski deficit je 6,37 milijardi EU! I kad god mu se jadniku pomenu Kosmet vadi maramicu i brise svoje namrsteno(od lazi) celo!

  17. Ovo je ΛV lepo izdeklamovao, kako su penzije veće no ikada. Gde mu je ono da vrati što je oteo. Hvali se da su penzioneri spasili Srbiju i normalno je, da sada kada obaraju ekonomske rekorde, vrati otetog, a on o tome ni reč. Biće i Strazbur. On povećava penzije 8%, a troškovi života su međuvremenu otišli 20 do 30%. Jel on normalan? Koji je to lupina od čoveka, da li ga nije sramota šta je pričao pre nedelju dana, a sada neko izvršio pritisak i on „ljudski“ popustio-kavaljerski, neizmerno voli penzionere, ne odmah, već od novembra?  Koja li ga nagrada očekuje što je povukao penzionere?

  18. Vučić menja svoje stavove na dnevnom nivou. Sad je procenio da mora poslušati MMF i da će mu to biti bolje (njemu lično i njegovoj vlasti). Ne znam o kakvom povećanju govore kad jednom smanjene penzije trebaju dostići nivo pre smanjenja a tek posle da pričamo o povećanju. S druge strane povećanje samo najnižih penzija obesmišljava penzioni fond i ljudi će bežati od prijava cele plate i ići će na uplate u privatne penzione fondove.

  19. Ovaj zakon je samim donošenjem 2014 godine određeno da isti prestaje da važi do kraja 2017 godine.
    Zašto vlada ukida zakon koji je prestapo da važi

  20. Ne uklapam se u Vučićevu matematiku. Imam penziju 30.474, dobila sam samo 5%uvećanje nije mi vrsćeno 1.030 privremeno umanjenje. Nigde nema onih procenata???

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.