Vučić: Za godinu i po dana prosečna plata 1.000 evra 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na Prvoj televiziji rekao da se u narednih godinu i po dana očekuje povećanje prosečne zarade u Srbji na 1.000.

„Danas je 31. decembar 2023. godine, za godinu dana prosečna plata u Srbiji biće 1.000 evra, za samo godinu i po dana“, rekao je Vučić.

„Ne zaboravite da smo pošli od toga da smo imali plate od 330 evra, kad smo morali da smanjujemo plate u javnom sektoru“, dodao je on.

Prema njegovim rečima to je bilo pre samo 9 godina kad smo, kako je rekao, molili za plate od 500 evra, a sad ćemo imati 1.000.

„Dragan Šutanovac je rekao, ako plate budu hiljadu evra glasaću za SNS, nije se nadao da će to biti tako brzo“, rekao je Vučić

„Decembar 2026. je za nas dan D, za nas će narednih šest meseci biti užasno teški. Imate izbore u Rusiji, povećaće se pritisak sveta na nas“, dodao je Vučić.

On je rekao da će narednih šest meseci biti politički izuzetno teški ali da će biti „dobri za ljude“.

„Od Sutra sledi povećavanje penzija za 14,8 odsto, povećavanje minimalne zarade od 17 posto, to je najveće povećanje minimalne zarade u istoriji Srbije“, rekao je Vučić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari