Titan cementara Kosjerić, u okviru konkursa „Moj Kosjerić“, i ove godine podržala je najbolje projekte za razvoj kulture, obrazovanja, ekologije i socijalne zaštite u tom gradiću.

Prema odluci žirija sastavljenog od predstavnika te kompanije i lokalne zajednice, od 23 prijavljena projekta, podržano je njih devet u ukupnom iznosu koji premašuje 20.000 evra.

U oblasti kulture nagrađeni su projekti „Vekovnik, čuvar vaše budućnosti“ Osnovne škole „Mito Igumanović“, i radijska emisija „Bum 31260“, nevladine organizacije Ko.Aktiva. Projekti „Eko Kosjerić“, udruženja Ko.Aktiva, i „Eko-prašumica sa stazom zdravlja“, Predškolske ustanove „Olga Grbić“, proglašeni su za najbolje u oblasti ekologije. Dečiji planinarski kamp, Planinarsko-ekološkog društva Subje, Kamp nauke Kosjerić, udruženja Ko.Aktiva i „Poboljšanje medonosne flore“, Društva pčelara „Miladin Zarić Mišo“, nagrađeni su kao najbolji projekti u oblasti obrazovanja. U oblasti socijalne zaštite podržani su projekti „Mi smo među vama“, Udruženja dečije i cerebralne paralize i Dnevni centar za starija lica, Udruženja penzionera.

Čestitajući nagrađenima, Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan cementare Kosjerić, tokom prigodne svečanosti, istakao je da je jedan od osnovnih postulata poslovanja te kompanije negovanje otvorenog dijaloga sa lokalnom zajednicom o svim pitanjima od zajedničkog interesa.

– Konkurs predstavlja važan korak u našoj politici društveno odgovornog poslovanja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući projekte koji doprinose razvoju lokalne zajednice – poručio je Gligorijević i podsetio da je ta kompanija od 2002. godine, kada je postala vlasnik cementare, podržala razvoj lokalne zajednice sa više od 15 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari