Fabriku ženske konfekcije Svoboda u Dimitrovgradu, koju je kupio vlasnik grčke firme Dika, Dimitris Kampuris. Ponovo je, posle rekonstrukcije proizvodnih pogona oživela i u ovom trenutku angažovano je više od 150 radnika. Fabrika sada radi pod imenom Interteks d.o.o. a dobila je i novo ruho.

Fabriku ženske konfekcije Svoboda u Dimitrovgradu, koju je kupio vlasnik grčke firme Dika, Dimitris Kampuris. Ponovo je, posle rekonstrukcije proizvodnih pogona oživela i u ovom trenutku angažovano je više od 150 radnika. Fabrika sada radi pod imenom Interteks d.o.o. a dobila je i novo ruho. Osim nove opreme kotlarnice, renovirana je zgrada i uređen krug fabrike. „Najpre smo uposlili 127 radnika, a ovih dana još 30 radnika koji rade samo u jednoj smeni. Radi se isključivo za poznatog kupca. Vlasnik firme je vlasnik kompanije koja se bavi i prometom ženske konfekcije. Ima lanac svojih prodavnica u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji i u Gruziji preko kojih plasira svoje proizvode“ – kaže pomoćnik direktora fabrike Todor Georgijev.
Radnici Interteksa angažovani su isključivo na lon poslovima, odnosno doradi ženskih kompleta, sukanja, bluza i košulja a u planu je i opremanje Krojačnice.
– Reč je o stručnim radnicima koji su iskustva sticali u Svobodi i kojima malo vremena treba da se uklope u novi proizvodni proces. Planiramo i obuku mladih radnika. Nacionalnoj službi za zapošljavanje podneli smo zahtev za prijem osam pripravnika tekstilne struke.
Plate se kreću od 13.000 do 15.000 dinara, a posle tromesečnog probnog rada, uskoro ćemo krenuti sa normiranjem rada – kaže Georgijev i dodaje da su proširenje proizvodnih kapaciteta i upošljavanje novih radnika, prioriteti menadžmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari