Za sedam dana ušteda 100 evra 1Foto: Stefana Savić

Sedam dana boravka u stacionaru Atomske Banje Gornja Trepča po zvaničnom cenovniku košta 31.836 dinara, dok korisnici Penzionerske kartice, koju izrađuje i distribuira Udruženje „Penzionerski servis“, za isti period plaćaju 100 evra manje (7.329 dinara na ime popusta i 5.000 dinara od besplatnog vaučera), saopšteno je iz ovog udruženja.

Tih 19.500 dinara izmiruje se u 12 polumesečnih rata po 1.463 dinara koji se odbijaju od svake polovine penzije, a jedino se iznos od 1.950 dinara plaća odmah, prilikom rezervacije smeštaja. Navedena cena obuhvata pun pansion, četiri terapije prema savetu lekara, besplatne analize krvi, osiguranje i boravišnu taksu.

Da bi postali korisnici Penzionerske kartice penzioneri treba da popune pristupnicu Udruženju „Penzionerski servis“ i plate članarinu koja iznosi 64 dinara mesečno ili 520 dinara ako se plati odjednom za čitavu godinu. Kada to obave i odluče u koju banju žele da idu, dovoljno je da dostave tačan dan odlaska i povratka, kao i tip sobe i usluge za koji su se opredelili (bolnički dan, pansion ili polupansion), fotokopiranu ili očitanu ličnu kartu i ček od penzije ili njegovu fotokopija. Svu ostalu papirologiju u njihovo ime završavaju zaposleni u Udruženju, uključujući i poslove vezane za dobijanje besplatnog vaučera Ministarstva turizma u iznosu od 5.000 dinara.

„Nema nerviranja i čekanja u redovima, a sve obrasce, usluge fotokopiranja i očitavanja korisnici Penzionerske kartice dobijaju besplatno u prostorijama Udruženja (zgrada Centra za obrazovanje i kulturu Božidarca, Ulica Radoslava Grujića broj 3, bivša Božidara Adžije)“, dodaje se u saopštenju.

Osim sa banjom Gornja Trepča, Udruženje je do sada sklopilo ugovor sa Sijarinskom, Vranjskom, Vrnjačkom i Sokobanjom, kao i sa banjama Kanjiža, Rusanda, Junaković, Vrujci, Ždrelo i Zavodom za rehabilitaciju Ivanjica. Direktor Udruženja Zoran Petrović kaže da je broj mesta po povlašćenim cenama ograničen, te bi zbog toga bilo dobro da se penzioneri što pre prijave. Već sada se vrše rezervacije za septembar, kaže Petrović podsećajući da se prijava za besplatni vaučer mora podneti najmanje 30 dana pre početka korišćenja banjskih usluga, a u tom periodu Ministarstvo ima obavezu da besplatni vaučer dostavi podnosiocu prijave na kućnu adresu.

Informacije o iznosima popusta u ostalim banjama, kao i ostalim pogodnostima koje imaju vlasnici Penzionerske kartice (popusti u pozorištima, lekarskim ordinacijama, apotekama i trgovinskim radnjama), penzioneri mogu pronaći na internet adresi www.penzionerskipopusti.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari