Za sedam meseci prihod od turizma 1,2 milijarde evra 1Foto: Shutterstock/Dejan Trajković

Devizni priliv od turizma za prvih sedam meseci ove godine prevazišao je 1,2 milijarde evra, što je porast od 52,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U isto vreme to je porast od 66,8 odsto u odnosu na prvih sedam meseci 2019, koja je za Srbiju bila najuspešnije turistička godine, kada je priliv od tuizma u istom periodu bio 738 miliona evra.

„Vest da je devizni priliv Srbije u sektoru turizma za prvih sedam meseci ove godine prevazišao 1,2 milijarde, najbolja je informacija koju smo mogli dobiti za Svetski dan turizma. Srpski turizam je ove godine apsolutno oborio rekorde, ne samo u odnosu na godine neposredno iza nas koje smo proveli u pandemiji, već i u odnosu na rekordnu 2019. godinu”, rekla je ministarka turizma Tatjana Matić.

Za prvih sedam meseci Srbiju je posetilo više od dva miliona turista, od čega 1,1 milion domaćih, a sve ukupno zabeleženo je 6,3 miliona noćenja.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, cele prošle godine u Srbiju je došlo 2,59 miliona turista, od čega je tek 871.000 stranih gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari