Za stan u Beogradu potrebno 20,4 godina rada

Nekretnine u glavnom gradu među najskupljima na svetu u odnosu na standard

Ostavite komentar


  1. Besmisleni su ovakvi tekstovi i ovakve racunice za prosecnog gradjanina i uopste ne znam kome oni koriste osim da nas podsecaju na nas jad i bedu !
    Ili se mozda obracaju estradi koja je uglavnom kupac !

  2. 20 godina da se ne jede i ne troši … 60 godina kredita sa 30% plate, kad bi i banke tako nešto odbravale. Krov nad glavom – san u kapitalizmu. Nazad u kolibe, robovi!

    1. Dokle ljudi? Zamolio bi nekog da napise clanak o kockarnicama u Srbiji.. Koliko drzava malo profitira i kako deca gube stanove i zemlju. Svako dobro

  3. Бели град „јачи“ од Токија! Мало ли је? Лидери у свету! Ако уштедиш на тоалет папиру, ето станчића за 19 година. Нема горе државе на свету. Ко може, пешке, преко границе.

  4. Možda tekst nekome i znači nešto ali realno je nebitan, čak ako je i tačan. Običan svet niti može da kupi stan od redovne plate niti neko može da mu pomogne, sem ako nemaju neku njivu na selu da ‘utope’ za ratu … Stanogradnja u Srbiji je uglavnom nelegalna (to bi moglo da se kaže i za ‘Beograd na vodi’) gradnja a kupci su novac stekli nelegalnim ‘radom’ tako da se savršeno uklapaju. Pranje para donosi visoke cene kvadrate a ne povećanje standarda. Doduše ima i onih koji su, skoro, legalno zaradili novac, ali pošto ne plaćaju dažbine i poreze (estrada) i oni odoše u sivu zonu (uglavnom iz nje i ne izlaze) …

  5. Naravno da se većina stanova prodaje za keš. Estrada koja plaća paušalne poreze a zarađuje ogromne honorare time pere pare sa računa a isto tako svi koji su u trange-frange bezzakonje, sede u vrhu politike, takođe peru pare i ovo se sve radi uz pomoć države jer okreče glavu umesto da ispita odnos zarada i poreza te to i naplati. Znači biti pevalja ili koNJtraverzni biznismen ili političar na vlasti se jedino isplati u Srbiji.

  6. Ili prodate nesto nesto na Kosovu i ne treba vam ni mesec dana nego odmah kupite stan na vodi

  7. pa sto ne idete u juznu Srbiju ili Banat tamo su kuce po 5000 eura , nego svi bi da zivite na guzove u gradu .

    1. A sto prijatelju mislis da su kuce tamo po 5000? Nije zbog dobrih stvari. Nisu ljudi odatle pobegli zato sto su glupi pa hoce tamo gde je sve skuplje. Na jugu Srbije i dzabe da ti daju kucu, ne vredi. U Bg-u ces vise da zaradis od prodaje semenki nego na jugu od obradjivanja deset hektara zemlje. zato i jesu po pet hiljada, jer su bukvalno nicije. Ne znam odakle si, ali ajde dodji da zivis na jug Srbije, ja cu da ti poklonim kucu. I jos jedna stvar, ne znam da li se sa razlogom potpisujes sa „Amsterdam“, ali ako jesi tamo, samo da te pitam, koji ces moj u Holandiji? Sto nisi u Banatu, ili na jugu se skucio nego si otisao tamo u PM? Pozdrav, i molio bih bez mudrovanja kada nisi u situaciji kao drugi ljudi.

  8. Kome treba ova vest!? pProsecnom gradjaninu Srbije sigurno ne!? Zato se nosite i vi i kupci ovih stanova. Ja bih ih najradije srusio!

  9. Jos kada bi u te tri kule postavili jaje nekog velikog buzdovana, ala bi to bila svetska atrakcija.

  10. Kao I ostatak stvari..I ovo je idiotizam..Za tu vrstu I taj kvalitet ispod svakog proseka, sramotno je uopste kupovati to djubre na toj lokaciji

  11. Da ne pominjem da je broj stanovnika u Bg manji nego 1991. i da ima oko 200k praznih stanova i kuca. Beograd se smanjuje, stanovi se grade a cene skacu … cista spekulacija

  12. Treba znati da su danasnja medicina i standard toliko napredovali da je ljudski zivotni vek produzen za najmanje 50 godina u odnosu na prvobitnu zajednicu. Znaci, uvek ce biti dovoljno vremena da se stan otplati…. samo gde da nadjemo pare? Clanstvo u SNS-u je za sada jedino moguce realno resenje. Malo se bavis veleizdajom, malo ugradjujes betonske kocke, malo radis u Jovanjici i Krusiku, malo krades na izborima, malo se bavis reketom, malo gradis puteve, pruge i mostove, malo se ugradjujes u sve privredne tokove i tendere, malo otimas od penzionera i radnika, malo lazes sve oko sebe…. i eto para koliko god hoces.

    1. Antibot, dobar komentar, sve tačno od reči do reči. Između pojmova kriminalac-mafijaš-političar treba da stoji znak jednakosti.

  13. Ko pamti bivši-bivši-bivši „režim“, tj. vreme samoupravnog soc. sistema, videće da je i tada računica bila manje-više ista. Bračni par je (ukupno) za svoj staž od 75 godina izdvajanja za stambeni fond dobijao stan od prosečno 60 kvadrata (na koji je imao samo stanarsko pravo). U odnosu na danas, plaćen i preplaćen.

    1. Donekle tacno. Osim kod najbitnijeg dela, koji ti kvari celu pricu. U to vreme je na taj nacin moglo da se skuci 90% radnika, nezavisno od plate, a sad otprilike 5%, ako izuzmemo lopove, imamo nekih 0.5% gradjana koji mogu da kupe stan.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.