„Za stanje u kome se nalazi EPS nema opravdanja“: Željko Marković, stručnjak za energetiku kompanije Dilojt, u intervjuu za Danas

Ostavite komentar


  1. Privatizacija EPS-a mogla bi, osim pobrojanog, doneti i dodatno smanjenje ulaganja u redovno održavanje opreme i postrojenja, čime bi raspoloživost i pouzdanost bili dodatno ugroženi. Kao država, mi nemamo efikasne mehanizme kontrole ni nad mnogo nevinijim privatizovanim kapacitetima, pa bi bilo kakvo razmišljanje o privatizaciji energetskog sektora bilo prosto pogubno! Primer je Češka Republika, koja je pre dvadesetak godina prvo dopustila privatizaciju distributivnih postrojenja, da bi posle nekoliko godina, uviđajući nadolazeći kolaps, priznala grešku i otkupila nazad ta postrojenja.

  2. Mogli bi da se rese partijski placenih „kadrova“,koji su prisutni samo na platnom spisku,kao zasluzni rodjaci i prijatelji vlasti.

  3. Ima opravdanja.Poskupljuje struja da se povecavaju i onako velike plate.I da se isplacuju oni koji ne dolaze na posao a primaju velike plate.Cistacica u epsu ima vecu platu od profesora.Je li to buducnost Srbije?

  4. Samo u Srbiji može pečenjari i nestručna lica da vode gigante ,kao što je Eps.I nikom ništa .Ako dođe na vrh zdravstva Grujićka ,priznati uvažen doktor pozdravljam,e sad da li je ona za to vreme će da pokaže,ali je iz struke visoko rangirana i to je ok.Ali pored toliko dipl.inž.elektrotehnike vi na čelo stuba države postave pečenjara samo zato što će da sluša a ne da upravlja,pa to je haos.I sad narodu ne kažu uhapsićemo sve odgovorne i osuditi na kazne zatvora 10-20 godina sa oduzimanjem stečene imovine,a oni ubijaju narod sa gašenjem sijalica

  5. Odgovorni koji su uništili EPS moraju u zatvor,mora da im se oduzme imovina stečena u godinama dok su bili na funkcijama,od vrha do distribucija,od 2012…..
    Jednostavno ovo ako ovako prođe kako vlas radi ,zagovarajući narod da gasi sijalice a krivce stavili pod tepih,to je nedopustivo ,kriminalno,uništenje budućnosti .Ovim je dozvoljena zloupotreba položaja i kriminal.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.