Za vojsku pet puta veći budžet nego za zdravstvo

Država i dalje ne tretira podizanje kvaliteta lečenja građana kao prioritet

Ostavite komentar


  1. Pet puta vise za vojsku a cvrsti produkti metabolizma Vesica, Radoicica, Brnabicke i Vucica nesmetano odlaze u Dunav i zagadjuju ga!

  2. a ne zaplakati. Imamo sistem za zakazivanje, a kada odete kod lekara opšte prakse on ne zna kojim danima može da se zakaže kod kog specijaliste, nego vas šalje da raspitate, pa ubacite novih 50 dinara za ponovnu posetu i zakazivanje kod specijaliste. Ako imate sreću, pa ne padne sistem, možete iz drugog puta da dobijete termin, a ako nemate onda više sreće drugi put. Naravno, lekar koji bi primao hitne slučajeve ne postoji, te se uvek probija zakazan termin. Do specijaliste najranije dođeš za mesec dana, pa ako je dobra procena lekara opšte prakse, dobro si prošao, a ako nije, za godinu dana saznaćeš dijagnozu. Tako je to u zlatnom dobu Srbije, te nama ne treba investicija u zdravstvo, bolje je da Vulin dobije igračke kojim će se obradovati…mislim da mi je vreme za posetu psihijatru kako bi mi pomogao da se uklopim…

  3. Zdravstvena nega je deo lečenja, isto toliko važna kao i lečenje. Nemačke dede i babe neguju naše medicinske sestre i oni odlaze na onaj svet dostojanstveno. Kod nas se stari ljudi pronalaze u stanovima kad komšije osete neprijatan miris! O patnjama pre toga izlišno je govoriti. U bolnice se stari najčešće ne primaju, jer se podrazumeva da su “gotovi”. Sve je “logično” ako se setimo ministrovog nadimka: Doktor smrt!

  4. Što pre umremo pre će do organa, ako šta valjaju. Realno, mladi odoše iz Srbije, uvoze migrante, što bi mi ratovali da migrantima državu pravimo?

  5. Država prestala da isplaćuje roditeljski i dečiji dodak.Molim vas istražite o čemu se radi?

  6. I Severnu Koreju smo prevazisli.Sta ce Vucicu zdravstveno kad mladi i ovako odlaze,penzionera sve manje a sa tim ustedi na penzijama.Ima Vucic u rezervi nove Srbe migrante za koje ce i paru zaraditi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.