Za zaštitu useva u Vojvodini obezbeđeno 780 protivgradnih raketa 1Foto: Pixabay/Hpgruesen

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, predao je danas Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje 780 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji Vojvodine.

Kroz saradnju sa Republičkim hidrometerološkim zavodom, koji je nadležni organ za organizovanje i sprovođenje mera protivgradne odbrane, za protivgradne rakete izdvojeno je 30 miliona dinara iz budžeta Sekretarijata, što je za 50 odsto više nego prošle godine.

Republički hidrometorološki zavod će u skladu s potrebama na terenu, distribuirati ove rakete ka tri radarska centra u Vojvodini – Fruškoj gori, Bajši i Samošu.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević rekao je da očekuje da će sa ovim brojem protivgradnih reketa, šteta koja može da nastane od grada, biti svedena na minimum.

Radojević je dodao da su procene Državne revizorske institucije, da su štete od grada u prethodne tri godine iznosile više od 6,2 milijarde dinara.

Dodao je da je Pokrajinski sekrtarijat pokrenuo i postupak izrade dve projektno-tehničke dokumentacije u vezi sa uspostvljanjem automatskih lansirnih stanica, a reč je o modelu koji već sprovodi resorno ministarstvo u saradnji sa Hidrometerološkim zavodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari