Zašto je cena vladinog aviona tajni podatak?

Muk u kabinetu Ane Brnabić povodom kupovine biznis džeta od brazilskog vlasnika Galenike

Ostavite komentar


    1. A zasto vam je cena aviona trn u oku a nije izgradnja video mreze sa 1000 sofisticiranih kamera u Beogradu koja podrazeva gomilom opreme po kako kazu po medjudrzaavnom sporazumu (brz javnoh konk). Da li je to poklon Kine (Huavei) ili….

    2. Nisam gledao specijalizovane sajtove iz avio industrije, ali nisam siguran da taj avion može da doleti do Južne Amerike bez dosipanja goriva, a nisam ni siguran da bi im bilo koja evropska zemlja dozvolila da tek tako „nestanu“. To im nisu objasnili savetnici, tako da je u pitanju promašena investicija.

  1. Samo ova transakcija tj. nabavka aviona bez tendera, a po gotovu sto se ne zna koliko je placen, dovoljna je da ministar za nabavke podnese ostavku. Posto znamo da jedan covek donosi sve odluke onda treba njega upitati, dokle doseze njegova bahatost kad se ponasa kao da je jedini vlasnik Srbije. Pa ni ruski vlastodrsci, za vreme cara, nisu mogli raditi, sa svojim posedom, ovo sto On radi sa Srbijom.

  2. Korupcija i kriminal biblijskih razmera!!!
    Ocigledan, primitivan i bahat.
    Ako vucici, brnabici, gasici…ne budu robijali za sve ove malverzacije, moracemo da promenimo ime drzave u Stado.

  3. Mislim da je ipak najvažnije da naši državnici bezbedno putuju i da nastave, još žešće, da se bore za Kosovo.

    1. Ivice, ti li si? Pa što tebi dadoše onaj pokvaren a ne ovaj nov? Nisi dovoljno skandirao“Aco srbineeee“.

    2. Brate, nije ovde reč o Kosovu već o pljački tvojih i mojih para. A to kao se bore za Kosovo vidi se. Raspitaj se kod ono malo Srba što je dole ostalo kako im je.

      1. Ti kao zemljace znas kako je Srbima na Kosovu. Kad si bio poslednji put na Kosovo i dali uopste znas gde je?

  4. Sve je u ovoj zemlji kod ove vlasti tajna ali da nas pljackaju u biblijskim razmerama svima je jasno.

  5. To je ta cuvena transparentnost naprednjacke vlade na celu sa velikim vodjom Aleksandrom Vucicem. Jasno je da je sve nejasno.
    Nakon onih prethodnih je ostalo 24 sumnjivih privatizacija, cije je resavanje Vucic udarnicki najavio i na tome dobio podrsku naroda. Na kraju nije NI JEDNA od tih 24 resena.
    Nakon vladavine SNS, broj sumnjivih privatizacija ce biti u domenu 100+
    To je ta buducnost u koju verujemo!

  6. i Galenika, vladini avioni kao i zemljiste oko aerodroma, koje ce kupiti novi koncesionar aerodroma, su gazda Canetovi.

  7. Odgovorni tvrde da je praksa u celom svetu(svih vlada) takva, da su nabavke letelica za potrebe drzave tajna. To je tvrdnja koju valja proveriti

    1. „Odgovorni tvrde“???
      Mislis na „odgovorne“ vucice, brnabice, babice, batagasice…koji nesto „tvrde“??
      Covece, pa gde ti zivis?
      U Srbiji postoji aksiom – ako vucic nesto tvrdi, to je cista laz!

    2. to nije istina. evo slovačka vlada je kupila polovan Airbus A319-115 CJ za 42 miliona eura. U cenu je uključena kontrola održavanja, osiguranje, školovanje personala ai genralno održavanje u sledećih 12 godina. Avion ima 11 godina. Sve je javno objavljeno u odluci vlade.

    3. Tajna je zato sto je avion kupila BIA bez zakonskog osnova i potrebe, a ne vlada za svoje potrebe, tako da avion nije Vlade Srbije a Gasic ocigledno nije sproveo javnu nabavku vec je licno odlucio da kupi bas taj avion po ceni koju je sam ugovorio… Sve sto je bez zakonskog osnova se pod naprednjacima i kada je Dinkic u vlasti tajna, a pitanje je za opoziciju da li ce kada udju u vlast ponovo uzeti iste kadrove i nastaviti sa tajnim sporazumima ili ce objaviti sve tajne i ove i proslih vlada ukljucujuci i one u kojima je opet ucestvovao Dinkic i Djelic i ostali finansijski strucnjaci iz istog kruga drugara, ukljucijuci i drugare iz BIA koji drze polozaje jos od Milosevica, a njima je preporuka za zaposlenje bila odanost komunistima pre dolaska SPS na vlast, a svrha postojanja im je zastita pojedinaca u vrhu vlasti, progon njihovih politickih protivnika ili gradjana koji izrazavaju protest zbog zloupotreba vlasti, kao i obezbedjivanje koristi za pripadnike vrha BIA i lica koje oni preporucuju za odredjene polozaje, a to cesto cine. Isto vazi i za VBA, VOA i upravu kriminalisticke policije MUP. Civilna kontrola ovih sluzbi ne postoji a Odbori Skupstine koji ih kontrolisu su pripadnici istih tih stranaka na vlasti za cije rukovodstvo i finansijere se zloupotrebe i vrse.

      1. Kakva, bre, BIA! Po pisanju nekih novina i u prodaji i u kupovini Galenike od strane Brazilaca i muvačine oko nje, umešan je i Cane Subotić. A gde je on- tu je muvanje na svim nivoima, zajedno sa vladinim činovnicima a verovatno i samim vrhom države i porodicom V. Avion koji je bio vlasništvo brazilskog koncerna koji je Galeniku dobio za 1 € i preuzimanja nešto malo dugova u odnosu npr. na vrednost građevina, uređaja i zemljišta jer je pre toga država preuzela preko 120 miliona € dug Galenike, je najverovatnije, srpskoj vladi poklonila i ovaj ne baš mladi avion! Činovniima koji su radili na prodaji Galenike novi vlasnik se zahvalio time što ih je primio na odlično plaćena radna mesta u Galenici. Oni su samo tri, četiri meseca posle uspešne muvačine, napustili državnu službu i otišli u Galeniku. U drugim državama samo bi ta činjenica bila dovoljna za policijsku proveru kako je Galenika prodata i hapšenje tih ljudi jer postoji osnovna sumnja da su dobili mito!

  8. Pa Oni računaju ovako: ako je rulja bila dovoljno glupa da glasa na izborima za njih i da ih dovede na vlast, time, Oni misle da im je Srbija zauvek data u vlasništvo i da sa njom rade šta ih je volja… šta ima neko, s kojim pravom, da traži bilo kakvo objašnjenje za rasipništvo i kriminal… Kako sve ovde ide, to će, bogami da potraje!

  9. Neka list Danas uputi Vladi zahtev za podatke o ovoj kupovini (moze se pozvati na veliko interesovanje javnosti), pa neka se Vlada izjasni Ukoliko se ne izjasni, onda to treba objaviti, pa da se janvost uveri da je u pitanju ozibljno muvanje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.