Zašto Vučić misli da Srbi nisu gladni nego debeli?

Povodom izjave predsednika Srbije o "prosečnoj plati od 465 evra" i gojaznosti građana

Ostavite komentar


  1. pa vec 4 godine slusam o plati od 500 evra i to bas od predsednika, doduse bio je premijer ali tim gore. samo fatamorgane barona minhauzena.

  2. Zato sto sit gladnom ne veruje. Zato sto on zivi u nekom svom imaginarnom svetu. Podvojena licnost, patoloski lazov i egomanijak.

  3. Jeste prosecna plata 465 evra kad u obzir dolaze i plate mocnika od desetine hiljada evra mesecno.

    1. Slažem se sa Vojom. Moja supruga i ja, sa visokom stručnom spremom i radnim stažom 38-39 godina imamo ukupno 70.000 dinara bruke od penzije. Samo idioti mogu da govore o ovakvim prosečnim primanjima. Vučić nema veze sa ekonomskim pokazateljima, već se ko mladi majmun vata za ono što mu serviraju, čankolisci, da bi mu udovoljili sujeti.

  4. Po Vucicu su ona deca u Africi, sa ogromnim stomacima , dokaz izuzetno dobrog standarda – samo sto je to zadnji stadijum gladi, posle kojeg se umire…

  5. U tekstu citirate Vučića koji, između ostalog kaže:“Prirodno je da uvek želimo više i bolje.Nikad nismo zadovoljni … ali uvek pred KRAJ POLITIČKOG MANDATA moramo da vidimo da li je nešto bolje.“ Da li ste ga ispravno citirali?

  6. Kao i sve ostalo sto lazu, prosecna plata ako je izmedju 22.500 i 25.000 RSD jer ni 30.000 RSD ne dostize.
    U proseku niko nema 500 EUR platu ni u vecim gradovima.
    Teske lazi

    1. Ima. Njegovi glasači u EDBu, TENTu, Toplanama, raznoraznim opštinskim, javnim i komunalnim službama, inspekcijama imaju prosečne plate i preko 70-80.000din. Pa šta mislite zašto se toliko trude da zadrže radna mesta i da mu se dodvore? To je njegova udarna pesnica i osinje gnezdo koje treba razbucati.

  7. Voleo bih da gospodin predsednik pročita moj komentar. U poslednjih godinu dana sam se prilično ugojio, ali ne zato što imam para već zato što ih nemam. Kako? Nemam novaca za bolju hranu, bar tri puta nedeljno jedem pasulj u koga stavim malo krompira i sušene svinjske kosti, tek da zamiriši. Obavezno jednom nedeljno jedem valjuške sa krompirom, a ponekad kupim svinjsku glavu ( to mi dođe pečenje). Jedem grašak, boraniju, krompir….. Da ne nabrajam, jeftinu a kaloričnu hranu. Da ne kažem da se naklopam onog najgoreg, masnog hleba. Eto zato sam predsedniče debeo. Nekad za vreme Tita sam bar dva puta nedeljno jeo ribu, plodove mora, teletinu, piletinu, šparglu, španat, šargarepu, išao po dve nedelje na more, išao u inostranstvo, bar dva puta godišnje. Nekad sam svakodnevno tračao, a sad nemam para za trenerku i patike. Rećićeš da sam potrošio unapred, znam , ali ne nasedam ja više na te fazone. I dans ima para. ali sve uze manjina bogataša, nakrckali kao da će živeti hiljadu godina.

  8. Pa naravno kada nema adekvatan odgovor, prelazi na vređanje. Ovaj nazovi čovek ne može pobeći od svoje prave radikalske prirode,pa ma koliko se trudio.

  9. Zvuči nelogično i paradoksalno ali, mi jesmo nacija debelih i, u isto vreme, siromašnih ljudi. Naša debljina je odlika naše sveukupne propasti odnosno, loše ishrane, kao i nevaspitanja u svakom smislu te reči. Nevaspitanja, kako onog koje se propagira u školama tako i onog koje se nosi iz porodice i sa ulice. To je rezultat životne „filozofije ždranja“ i ubedjenja da „zdravlje ulazi na usta“, zaboravljajući da na isto mesto ulazi i bolest? To je rezultat našeg shvatanja da ništa sem ovozemaljskih materijalnih dobara ne postoji. To je rezultat hedonizma, koji u naše telo i dušu trpa svo ovo djubre koje se proizvodi i valja na tržištu. „Što više, odmah i sada“, je deviza koja nas tera da nam mozak i muskulatura polako atrofiraju a raste nam gabarit probavnog trakta. Kad stomak radi, mozak može da ide „na otavu“. Skoro da je suvišan. Samo nam, kada ga probudi prazan stomak, zadaje „probleme“ razmišljajući o drugim temama?! Inače, o proseku od 465 ili 500 evra, može da sanja najveći broj gradjana Srbije. To je samo „zvečka“ kojom se zabavlja vladajuća oligarhija. To je prosek sličan onoj, po mkojoj „ja jedem meso, ti kupus, znači, u proseku jedemo sarmu“?! Sreća je da nam taj prosek popravljaju oni koji su uspeli da ono, nekada društveno i državno, bogatstvo prebace na svoje račune. Neki su se, što je opet paradoks, obogatili uništavajući privredu ove države. Oni nam, na našu „sreću“ podižu taj prosek. Ako neko zaradi 100.000 evra mesčeno, a ima i takvih „genija i vizionara“ onda je potrebno mnogo onih sa „nulama“ da nam naprave ovaj prosek od 465 evra?! Medjutim, postoji još jedan očigledni paradoks? U Srbiji, ma ko šta mislio, nema gladnih. Nema onih, koji u bukvalnom smislu gladuju. Srbija nikada nije gladovala kako su gladovali Švedjani, Norvežani, Nemci, Kinezi, Korejanci, Japanci, Indijci i drugi narodi, koji su se svakodnevno borili za golu egzistenciju. Shvatili su da samo kroz savršeno organizovanu državu odnosno kolektiv, mogu da opstanu. Danas su to najbogatije države. Uprkos tome štu smo Turke proterali sa ovih prostora još pre 150 godina, mi još uvek ne možemo da shvatimo da je ovo naša država i da će ona biti onakva kakvi smo mi. Nema veće tuge i bede nego biti siromašan i debeo. Problem nije tako jednostavan, kao što izgleda.

  10. Zar Vucic ne bi trebao da govori o svom ‘garantovanom minimalcu’ za koji je prodao pola Srbije motaonicama kablova? Koga briga koliko je prosecna plata, kada ogromna vecina njegovih glasaca radi za pola od nje?!

  11. Izbegavam da gledam i izbegavam da slušam Vučića. Ali potkrade se u novinama poneka informacija koju nisam mogla da zaobiđem. On svaki dan napravi ili izjavi neku glupost. Da je pametan manje bi mlatarao po Srbiji, manje bi pričao a više slušao druge. Ovim glupim izjavama sam sebe ukopava.

  12. Mi ne zasliuzujemo ovakvog predsednika on nije moj predsednik . Covek koji se svim silama trudi da rasparca Srbiju koji laze od 2013 da ce plata biti 500e , covek koji sopstveni narod naziva neradnicima , barabama ,glupanima i sad ovo zadnje gojaznima mora da se skloni pod hitno . Evidentno je da je britanski placenik i narode on ne zastupa nase interese . Tako se ne bori jedan lav za svoju zemlju . Izadjimo na ulice i jos konkretnije dajmo glas protiv ovih izdajnika

  13. Tako misli jer se Boga ne boji, a ljudi ne stidi,a nas provocira da u subotu izađemo u još većem broju na ulice ove opljčkane i obezglavljene srbijice!

  14. Elena Čaušesku sredinom sedamdesetih godina u poseti jednoj rumunskoj provinciji primeti da deca imaju samo velike stomake(od slabe ishrane)i naredidi da se smanje obroci.Slučajnost ili ne?

  15. kako je pevao arsen
    ja nemam kola ti imaš dvoja
    u proseku jedna su moja…
    inače u srbiji neima debelih
    nego ima debilnih
    masovna pojava zato nam je ovako kako je!

  16. Sve je to imaginarijum ,to Sarena laza. 465 pola korpe 500 trecina korpe.to je ta matematika

  17. Ja sam to shvatio kao pretnju majke mi. A ekstremno siromasnih nema, a nemojte i da bude!!? Jel tako rekla?

  18. Presednice nas sva sreca da nam Vi ne kuvate….ovako smo ili mrsavi ili debeli a onako ne bi ni postojali

  19. Kad jedes puno hleba, testenine i jeftine hrane od koje kvasaš – gojiš se, u narodu se to zvalo splačine onda moraš biti utovljen. A ti specijaliteti su uglavnom na nasem meniju.

  20. Presednice, glad me je oterala daleko od Srbije a za to krivim Vas i vase zlatno doba. Ali hvala vam. Sada imam vecu platio od Vas i premijerke zajedno. U Srbiji bi jos cekao posao jer se na konkurs ne moze otici od SNS-ovcica. A i da sam ga dobio ne bi bilo 500 evra bi do penzije. Srecno vam bilo braco Srbi vi koji tamo ostadoste. Treba ce vam srece.

  21. Kakvih bre 400-500 evra???
    Radimo za po 25000-30000!
    O cemu ovaj covek prica?
    Ko i kako racuna te proseke?
    Mozda ako uzmu u obzir sva njihova primanja po upravnim odborima i slicno i nase bedne licne dohodke.
    A sad smo i debeli?
    Pa hranimo se parizerima koje ni psi nece..
    Uzas!

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.