Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je juče da će do kraja godine Srbija imati autoput od mosta „Gazela“ u Beogradu do Horgoša i Kelebije. Mrkonjić je rekao, prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 i mosta kod Beške, da će novi most kod Beške „možda biti izgrađen sa zakašnjenjem od mesec – dva“. On je izjavio novinarima na gradilištu kod Beške da je impresioniran onim što je do sada izgrađeno i čestitao radnicima na trenutnoj dinamici izvođenja radova. Mrkonjić je kazao da ima manjih tehničkih problema koji se rešavaju u hodu.

Mrkonjić je, odgovarajući na pitanje novinara, kazao da nisu osnovane pritužbe na račun Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, ističući da Srbija mora da stvori uslove da domaća preduzeća rade. On je rekao da se na taj način ne narušava Zakon o javnim nabavkama, ali da se moraju, po njegovom mišljenju, zaobići nepotrebne procedure koje usporavaju izgradnju veoma važnih objekata u Srbiji. Direktor projekta izgradnje mosta Slobodan Mitrović, iz austrijske Alpine, koja izvodi radove, kazao je da je most već izgrađen oko 70 odsto i da su završeni najteži radovi. Mitrović je istakao da je to trenutno najduži most koji se gradi u Evropi.

Lilić: Trebalo bi podići putarinu

Predsednik Upravnog odbora Puteva Srbije Zoran Lilić izjavio je juče da bi trebalo podići cenu putarine u Srbiji, da bi to javno preduzeće imalo dovoljno novca za održavanje puteva. Lilić je rekao da će Putevi Srbije o tome razgovarati sa ministarstvom za infrastrukturu i da, „za sada, neće biti povećanja putarine“. „Evro divlja, a putarina je ista“, ocenio je Lilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari