Zbog nedavanja plata država goni okruglo jednog poslodavca u Srbiji

Ako nema političke odluke da se nekome gleda kroz prste, država kontroliše ono za šta je ona zainteresovana
Predlog sindikata da se poslodavci koji ne isplaćuju plate krivično procesuiraju

Ostavite komentar


  1. Zrenjaninska "Beohemija" koja je nedavno iz bankrota prodata za 20 miliona Eura (a sa dugom prema bankama i malim poveriocima od 130 miliona Eura),duguje radnicima tri (3) plate i nekoliko godina neplacenog radnog staza !! Toliko o "pravnoj drzavi" tj. o vladavini prava u ovoj "banani" !!!

  2. Какве везе има "ланац неликвидности" са исплатом зарађене плате?! Зашто радник да испашта због газдиних проблема? Нека газда лепо распрода аутомобиле, станове, нека се одрекне луксуза- да би исплатио оно што је дужан.
    Сталним изговарањем да "и њему дугују", ствара се ланац непрекидне финансијске дисциплине. Да скратим: да ли би нпр. ЕПС прихватио изговор г. Атанацковића: Не могу да платим рачун, није ми исплаћена плата, јер Пера дугује Жики, а Жики дугује Мика….па, зато и пропада Агрокор, због стварања империје непрекидним задуживањем, уз финансијску неликвидност.

  3. gospodine atanackovicu potpuno ste u pravu jadni poslodavci objavite ziro racun ili sms za pomoc poslodavcima da im neplene imovinu zbog ne placenih racuna za struju info stan da imaju da plate lekara i lekove jek nije overena zdrvsvena da imaju za laba i uz leba a te nerazumne radnike koji traze plate doprinose i overene zdravstvene knjzice poslati na goli otok da se nauce pameti ko kosi a ko vodu nosi

  4. Ja znam za slucaj firme "Strakon" koja se bavi idalje privatnim obezbedjenjem iako joj je izrečena zabrana, u njoj je skoro pedeset radnika tužilo poslodavca koji svesno nije isplaćivao zarade jer je odlučio da gradi kuću na 4 sprata i vikendicu. Sud je doneo odluku da mu se zapleni imovina i isplati radnicima plate, al sve je prebacio na treća lica uze familije tako da nema osnova za naplatu. SRAMOTA "pravne države"

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.