Zbog proizvodnje čelika zaštita okoline u drugom planu

Meštani u blizini smederevske železare nezadovoljni zbog stalnih oblaka prašine

Ostavite komentar


  1. prljava industrija dominira i korupcija razara cisti vazduh srbije .. sada nam ni ruski ambilife, najbolji preciscivac vazduha vise ne moze pomoci ..

    1. jos je cenje ali ne smeju svaki dan da se objavljuju rezultati zagadjenosti … maske bi trebalo da budu obavezne ali nema ko da naredi .. a preciscivace vazduha (ne kineske vec one koji stvarni preciscavaju vazduh (ruski preciscivaci vazduha) bi trebalo da subvencionise drzava koja je dozvolila zagadjenost …

      1. Upra o tako. Katastrofa. Samo se nadam da ce ceo sistem koji je zakazao ovde, na neki nacin trpeti posledice po zdravlje kao i mi

  2. A što građani ne blokoriaju puteve? Čekaju da neko drugi reši njihove probleme? Kineska država? Srpska država? Ili se dostojanstveno boriš za svoju porodicu i sebe ili, ako ćutiš, bivaš izdajnik svoje porodice i izdaješ samog sebe. Izbor je vrlo lak – lakši ne može da bude.

    1. Kalča, to i nije njihov posao, ali zbog samozaštite treba. Niste dovoljno čitali, meštani su i imali proteste i skoro blokirali i ništa. Drugo, država (čitajte SNS) huška radnike da ovi hoće da zatvore železaru i njihova radna mesta, preti im otkazima.

  3. Zatrovali su nam vazduh , vodotokove, opasnog đubreta ima na tone po celoj Srbiji. Plus radioaktivni uranijum, kancera na sve strane, da li naprednjaci misle da oni i njihova deca udisu bolji vazduh.

  4. Iudvojeni ogranak Zelezare Smderevo, koji se nalazi u selu Kaona kraj Kuceva.. Isto trpi posledice zagadjenja. Zivotna sredina je nebitna, dodjite u domacinstva koja su nadomak pa cete videti pravo stanje.. Iako oni po „papirima“ tvrde da je sve idealno, sto naravno nije istina. Tako da se mi ovde nalazimo u stanju u kome se veruje nekom papiru, nego sopstvenim ocima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.