Ziđin prodao Narodnoj banci Srbije više od dve tone zlata

Ostavite komentar


  1. Da li smo mi normalni kada smo Bor prodali Kinezima ?
    Sada mi je jasno zašto smo dobili vakcine. Njihova vrednost je mrvica u odnosu na no što nam otimaju u Boru.

  2. Između dva svetska rata borski rudnik su eksploatisali Francuzi, za vreme II s. r. Nemci. Posle rata rudnik je pripao nama, našem narodu, da bi ga maroderska, kompradorska država i buržoazija prodala za kusur Kinezima (uz lični ćar).
    Ispada da mi ne umemo da kopamo svoju rudu, da pravimo automobile, televizore, lokomotive, autobuse, mostove, avione, rentgen aparate, vagone, visoko kvalitetnu optiku, naoružanje od pištolja do tenka i aviona, čačkalice i šibice, hartiju i karton, da vadimo svoju naftu i gas… Pravili smo svašta – od čačkalice do lokomotive. Sad, ne umemo ništa do da „radimo“ kablove i da gradimo tuđe, najprostije pogone za šrafciger „industriju“. Nekada smo se, s razlogom, podsmeali onima među nama koji nemaju znanja za bilo šta osim za rastezanje tuđih kablova i uvrtanja tuđih šrafova… Sada nam se drugi podsmevaju, a mi „postojano“ hodimo hodom ka neznanju i kamenom dobu „privređivanja“, ka preistorijskoj sakupljačkoj „privredi“. Tranzicija nam donela otrovan vazduh, zagađene vode (bistre smo prodali budzašto stranoj tajkunariji), uvezene krševe od polovnih automobila, deponije i đubrišta na svakom koraku… gušimo se u otrovu i na buljuke, u tišini, umiremo otrovani. No, ništa za to. Važno je da napredujemo ka tronu svetskog lidera (je*eš ga u čemu), da nam je oligarhija sve lopovskija i bogatija (a mi pred pinkidiotskim prenosnicima slike svršavamo od sreće dok gledamo lakirani celofan i šarenu pirotehniku, obilato začinjene državom podržanom prostitucijom).
    Važno je da smo mrski „komunizam“ bacili u bunar, pa ripili i mi za njim. Bacili trošan i polumrtav „komunizam“ nesposbni da napravimo nešto bolje i čovečnije od njega.
    EeEe, Srbijo među zdrobljenim košticama od šljiva.

  3. Nista mi nismo prodali. Mi smo STRANCIMA: SAD, Velikoj Britaniji, Nemackoj, Francuskoj i Italiji, ustupili na besplatno koriscenje 17 odsto teritorije Republike Srbije, AP Kosovo i Metohiju, nezna se na koliko, ali najverovatnije na 99 godina. Takodje smo citavo trziste ustupili u bescenje.Samo da bi pripadnici komunistickog i neokomunistickog establistmenta dobili masne PROVIZIJE. Sto im i dan danas, i posle propasti komunistickog i socijalistickog sistema , kao finansijska moc omogucava da se odrze na vlasti, i ako ih narod ne podrzava, a na delu je kapitalizam tipican za prvobitnu akumulaciju kapitala. Takav tumor na politickom bicu Srbije moze da se otkloni samo u VOJNOM UDARU ILI NEKOJ NOVOJ REVOLUCIJI, koju nece sigurno izvesti radnicka klasa vec udruzene snage svih OBESPRAVLJENIH SLOJEVA. Sto bi rekao Bil Klinton bio bi to slucaj INKLUZIVNOG KAPITALIZMA.

  4. Sinonim za reč prodaja je prihod a za reč zarada sinonim je dobit ili profit. Ako je profitna stopa Zidjina 10 % onda je zarada (profit) jedna desetina navedenih cifara. Dodatno, Zidjin je u rudnik i postrojenja uložio lepe pare. Mi smo, do prodaje Bora, imali svake godine gubitke koji su se merili destinama miliona dolara godišnje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.