Život na minimalcu

* A istina je da radnicima nikada nije bilo gore. To se čuje iz svakog njihovog vapaja. Ostaju bez doprinosa, sa minimalcima i nemogoćnošću da se izbore za neki bolji položaj. Jer, ako dobiju otkaz u fabrici u svom malom gradu gde ništa drugo ne radi - hoće li ih neko pogledati ili će im se sudbina Dragana Mladenovića učiniti kao sledeći logičan potez.
Srbija u štrajku: Goša, Jura, Falk Ist

Ostavite komentar


  1. Minimalac je nesto sto je u Srbiji san mnogih,a mnogi pristaju da san ostvare… No ima i onih kojima su plate toliko velike da nemogu ni da potrose koliko imaju,i upravo oni zive na grbaci onih koji rade za platu manju od socijalne pomoci. Ministar Vulin kaze da nije on kriv sto u Juri radnici umiru od raka,a sto drzava ne radi nista da zastiti prava tih radnika. Nije on kriv sto gomila drzavnih preduzeca svoje radnike ne zakonito drzi po raznoraznim ugovorima van radnog odnosa,a sto njegova inspekcija rada ne radi svoj posao. Upravnoj inspeciji cija je nadleznost da kontrolise radne ali samo radne odnose u drzavnoj upravi se nemojte obracati ako ste u istoj po nekoj vrsti ugovora koji je van radnog odnosa, posto ona kontrolise samo radne podvlacim citajte samo radne odnose koje inace ni ne kontrolise ni ne gleda. Nemoze upravni inspektor kontrolisati ponasanje ministra,kada mu taj ministar potpisuje resenje o rasporedjivanju.

  2. Pravo pitanje bi trebelo biti,koji procenat minimalnih ljudskih potreba se moze zadovoljiti sa"minimalcem?"

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.