Administrativni odbor: Novčano kažnjeni opozicioni poslanici zbog opomena 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Administrativni odbor Skupštine Srbije izrekao je danas novčane kazne za nekoliko poslanika opozicije u ukupnom iznosu od 69.000 dinara, pošto su na sednici parlamenta prošle godine dobili opomene.

Sa po deset odsto od plate odnosno 7.673 dinara kažnjeni su poslanik Demokratske stranke Balša Božović dva puta, šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović dva puta, i po jednom poslanik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija Sanda Rašković Ivić, poslanik Nove stranke Zoran Živković, poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić i poslanik Socijademokratske sranke Marko Đurišić.

Taj novac ide u Fond solidarnosti, a odbor je doneo odluku da sredstva koja su do danas prikupljena u iznosu od 121.911,44 dinara budu upućena Eparhiji Raško-przrenskoj manastiru Gračanica – pomoć za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

Na današnjoj sednici prihvaćena je i odluka o dodeli mandata narodnog poslanika Vojinu Biljiću, Nemanji Radojeviću i Andrijani Avramov sa liste Dosta je bilo umesto Dušana Pavlovića, Jasmine Nikolić i Ratka Jankova koji su u novembru prošle godine podneli ostavke.

Administrativni odbor prihvatio je danas ostavke poslanica Srpske napredne stranke na poslaničke funkcije Ivani Stojiljković i Ljibuški Lakatoš.

Odbor je doneo i odluka o usklađivanju visine osnovice za obračun i isplatu plata za predsednika Srbije, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Srbije i službi Skupštine Srbje, zbog povećanja plata tim budžetskim korisnicima od januara 2019. godine za sedam odsto.

Predsedniku i poslanicima povećanje će biti 8.922 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima, a imenovanim licima 3.033 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari