Aleksandar Vučić obilazi radove i poručuje: "Nisam u kampanji" 1Foto. print screen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da obilazeći početak izgradnje brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci samo radi svoj posao kao predsednik svih građana, a da je svim srcem je spreman da pomogne listu „Srbija ne sme da stane“.

„Srbija ne sme da stane, jer smatram da oni koji su najlošiji ne bi trebalo da upravljaju zemljom“, rekao je Vučić novinarima, odbacujući tvrdnju da je u funkcionerskoj kampanji, jer nije kandidat na izborima.

Na konstataciju da lista nosi njegovo ime, Vučić je zatražio da se skine govornica kako ne bi otvarao radove na izgradnji puta, isto kao što nije otvarao stadione, već ih „obilazio“.

„Držao sam se zakona i preko toga, kako bi pokazao da se mogu napraviti fer uslovi“, dodao je Vučić.

On je najavio da će u narednih 17 dana ići dva puta u inostranstvo i da neće biti u mogućnosti da pomogne na skupovima više od sedam-osam dana.

„Ne mogu mnogo, a koliko malo mogu, sve ču dati da pomognem, jer verujem da je ta lista promenila lice Srbije“, dodao je on.

Vučić je, komentarišući rezultate javnog mnenja koje je izneo urednik Nove srpske političke misli i kandidat na listi Narodne stranke Đorđe Vukadinović, istakao da se Vukadinović u njih razume kao on u stoni tenis i tenis.

„Jedina validna procena biće izjašnjavanje građane. Mogu o procenama koliko hoćete, a neki bi se naljutili, jer sad tri nedelje do izbora radimo svakoga dana istraživanja“, naglasio je Vučić.

On je napomenio ida ljudi ne misle da je kraj i stvar završena, jer je sve veoma neizvesno.

„Sve liste zajedno, osim nas i Saveza vojvođanskih Mađara, od Đilasove liste do socijalističke imaju tri do četiri odsto manje nego mi sami na nivou republike. Ako bi oni uspeli u narednih 20 dana da idu tri odsto gore, a mi dole, bili bismo na ivici sa SVM možemo li da napravimo vladu“, rekao je Vučić.

Vučić tvrdi da su se u Beogradu stvari promenile, jer je sada prvi put lista „Srbija ne sme da stane“ ispred liste Dragana Đilasa.

„Ne bude li dobar rezultat i oni pobede, čestitaćemo odmah“, najavio je Vučić.

Vučić je rekao da nijedna od stranaka opozicije neće strateški raditi za građane, jer već sada pričaju o prelaznoj vladi i kako će nekog da dekriminalizuju.

„Šolak i Đilas nekog da dekriminalizuju, to kao u vicu Alan Ford, a moramo da radimo da Srbija ide napred“, smatra Vučić.

On je ponovio da bi pobeda opozicije donela posledice po građane i vratila ih ekspresno u prošlost.

„Gledaće kako će sebe da bogate. Da mi se program liste Srbija protiv nasilja sviđa, podržao bih je, ali oni program nemaju. Sve im se svodi na viku, dreku. Ako ih nešto pitate, odgovor nemaju. Mislim da je njihova politika izuzetno loša“, konstatovao je Vučić.

Vučić je ocenio i da je njegova greška što vlasnika Junajted Grupe Dragana Šolaka naziva kriminalcem, bez pravosudne presude, navodeći da će ubuduće govoriti „ja mislim da je reč o velikom kriminalcu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari