Aleksić: Albanci zahvalni Jeremiću, a zabranili mu da uđe na Kosovo 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas u Gračanici da zabrana albanskih vlasti predsedniku te stranke Vuku Jeremiću da uđe na Kosovo i Metohiju pokazuje „koliko je bolesna propaganda režima“ Aleksandra Vučića koja je Jeremića prikazivala kao nekoga kome su Albanci zahvalni.

„Albanci su Jeremiću ‘zahvalni’ tako što mu ne daju da uđe na Kosovo i Metohiju. Sada je svima jasno da se Vučićev režim sa nama razračunava lažima i baš ga briga što tako radi u korist Albanaca. Vučiću je važno samo da ostane na vlasti i spreman je da to plati i predajom Kosova i Metohije“, rekao je Aleksić na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosovo i Metohija.

Aleksić je, kako je saopštila ta stranka, istakao da „laži režima“ neće sprečiti Narodnu stranku da se bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da razvija stranačku infrastrukturu, kao i da će interese naroda braniti i u Skupštini Srbije.

„Naša misija je da se borimo za srpski interes. Tražićemo u parlamentu formiranje anketnog odbora za Kosovo i Metohiju da bismo utvrdili koliko se novca iz budžeta izdvaja za naš narod u pokrajini a koliko stigne do naroda kome je namenjen, i ulogu Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, kazao je on.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da je sutrašnji skup u Kosovskoj Mitrovici „još jedna magla, laž i još jedan voz oslikan freskama, čiji je cilj da se prikrije da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Berlinu potpisala sporazum sa Aljbinom Kurtijem ispred zastave samoproglašenog Kosova“.

„Teatralno napuštanje institucija samoproglašenog Kosova, policajci skidaju uniforme, Goran Rakić podnosi ostavku, ministri u vladi Aljbina Kurtija podnose ostavke… Posle osam godina učestvovanja u vlasti sa Ramušom Haradinajem, Hašimom Tačijem i Kurtijem, posle predaje pravosuđa, policije, energetskog sistema, telefonskog pozivnog broja, kažu da se povlače. Gde ćete sada, bežite pošto ste predali skoro sve“, upitao je Aleksić.

On je istakao da Kurti postavlja uslove i kaže „može Zajednica srpskih opština ali zauzvrat Preševska dolina“ i upitao „da li je to odbrana Srbije, gde su Ustav Srbije i Miroslavljevo jevanđelje na kojem je Vučić položio zakletvu“.

„Da bi prikrio novi poraz, Vučić diže avione na dronove, diže vojsku i policiju, podiže tenzije, pa građani misle da rat samo što nije izbio. Vučić zloupotrebljava muke srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da bi prikrio predaju i poraze“, ocenio je Aleksić.

Za predsednika Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosovo i Metohija izabran je preduzetnik Žarko Ristić koji je ocenio da zabrana Jeremiću da uđe na Kosovo i Metohiju pokazuje „razmere laži Srpske liste i Vučićeve propagande da je Jeremić omogućio nezavisnost Kosova“.

„Zabrana pokazuje i strah od rađanja nove političke snage na Kosovu i Metohiji“, dodao je on.

Ristić je istakao da“nije dobro prošao niko ko je na temi Kosova i Metohije pokušao da gradi svoju reputaciju“, ističući da je plan te stranke jasan – „Kosovo i Metohija je Srbija“.

„Neka niko ne misli da će moći da vlada ucenama i širenjem straha. Moramo sami da rešimo svoju sudbinu. Ako budemo složni i bez sujete i ega, onda ćemo sigurno pobediti“, kazao je Ristić.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala potvrdila je večeras da je bivšem ministru spoljnih poslova Srbije i predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću zabranjeno da poseti Kosovo.

Ona je na Fejsbuku napisala da je Jeremićeva podrška planu reintegracije „nezavisnog Kosova“ u ustavno-pravni poredak Srbije slična planu predsedika Rusije Vladimira Putina za „reintegraciju“ Ukrajine, uz ocenu da je to „recept za rat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari