Aleksić za Insajder: Prihvatanje mandata ne znači priznanje izbornih rezultata 1Foto FoNet Milica Vučković

Narodni poslanik koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić ocenio je danas da polaganjem zakletve i prihvatanjem mandata ta koalicija nije priznala rezultate izbora i da se u prošlosti pokazalo da bojkot parlamenta ne daje prave rezultate.

„Danas je svima jasno šta se u Srbiji zapravo dogodilo i da vlast nije spremna da prihvati da su uhvaćeni u krađi izbora. A to što smo mi u parlamentu je posledica toga što smo osvojili devetstodve hiljade glasova od građana Srbije koji su svojom voljom to dali“, rekao je u Insajder intervjuu Aleksić.

Na pitanje zašto je opozicija opstruirala rad parlamenta, ako je u njega već ušla, Aleksić je rekao da je to bila poruka poslanicima vladajuće koalicije da su, kako je rekao, pokrali izbornu volju, da opozicija „nema nameru da bojkotuje rad parlamenta i da će učestvovati u raspravama“.

„Sve ono što pripada našoj listi na osnovu osvojenih mandata ćemo prihvatiti. Ali nećemo prihvatiti ni jednu funkciju koja je plod dogovora sa režimom, a to znači potpredsednička mesta u skupštini i predsednička mesta u odborima“, izjavio je Aleksić.

On je ocenio da je ministarstvo unutrašnjih poslova direktno učestvovalo u krađi izbora tako što je prijavljivalo građane na lažna prebivališta i da je birački spisak kontaminiran.

Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, koja je u finalnoj fazi, Aleksić je rekao da očekuje da će ona biti „oštra“.

„Za vlast je veliki problem što se u njoj pominje moguće zamrzavanje predpristupnih fondova iz IPA fondova i međunarodna istraga. Ako nisu krali, zašto se onda boje bilo koje međunarodne istrage­“, upitao je on.

Govoreći o raspletu u Beogradu i predstojećoj konstitutivnoj sednici beogradskog parlamenta, Aleksić je rekao da bi želeo da se ta sednica uopšte ne održi jer „vlast nema većinu“ i da u takvoj situaciji „samo nasiljem mogu da formiraju vlast“.

„Mi ne možemo prihvatiti takvu beogradsku vlast, to bi bila potpuno nelegitimna vlast jer je u Beogradu direktno prekrojena izborna volja građana a razlika je mala. Svakako ćemo učiniti sve da blokiramo tu mogućnost, ali ja mislim da do toga neće doći. Mislim da su i oni svesni da vlast u Beogradu ne može da se konstituiše“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari