Alijev: Jermenska strana koristila municiju iz Srbije, to je za brigu

Ostavite komentar


  1. Ne treba ici u Azerbejdzan. Svi dokumenti su u Srbiji. Zna se ko je potpisao izvoznu dozvolu, koja firma je izvezla, sta i koliko. Sta se tu femka i pravi naivan.

  2. Obicno je to tako kad neka drzava neme izgradjenu spoljnu polutiku. Ovo se ne bi dogodilo da trenutno najveci spoljnopoliticki srpski kadar nije Dacic.Sada je dokazao da nema blage veze sa spoljnom politikom ove nase jadne zemlje. Zbog ovog uzasnog medjunarodnog gafa, mora da leti iz Vlade Srbije! Doduse, ne bi bilo zgoreg- da svi odlete, bez obzira na resor.

    1. Ma, najbolje da ne prodajemo nikome ništa, pogasimo namensku, ljude otpustimo, a drugi neka jačaju svoje namenske, i prodaju naoružanje.

      1. @Ljubiša/// Možemo da prodajemo oružje,miniciju Ukrajini,oni su naša bratska država?

        1. Opet ti što ne smeš da pod svojim nikom objaviš ni slovo pa koristiš moj.
          I Jermenija i Azerbejdžan su naši prijatelji pogotovo što nam je poreklo Hazarsko. Alijev je poklonio Beogradu Tašmajdanski Park, grade autoputove, prodaje nam naftu i gas. Sve dok se ne krši neki embargo UN možemo prodavati oružje i municiju bilo kome. Što ti uljezu pominješ Ukrajinu koju u svemu kopura Crnu Goru koja će za ršiti kao i Ukrajina jer će se ako opet pobedi Milo Severo Istok CG referendumom otcepiti od CG i pripojiti Srbiji kao Krim Rusiji, neće ih ni NATO spasiti.
          P. S. Svi naredni komentari sa mojim nikom nisu moji. Prosto me čudi zašto imsmo e-msjl i ID adresu.

          1. @I moj nick-name drugi zloupotrebljavaju tako da ću se i ja služiti tom metodom.

        2. I pritom da preko azerbejdzanskih tajkuna na Malti peremo te pare od oruzja.
          Tada Azerbedzancima nije smetalo nase oruzje. Ali, mozda Alijev za to nije kriv vec njegov prethodnik.
          Medjutim, kola ce se kako to obicno biva slomiti na njemu, ni krivom i duznom, i pretvoriti njegovu drzavu u pepeo kako ga je na to slikovito upozorio Putin.
          Eksplozija u Libanu 4.avgusta, Obracun Alijeva sa prethodnom vlastodrzackom nomenklaturom u Azerbejdzanu i posledica toga sukob sa Jermenijom, kao i jucerasnja pobeda Lukasenka kojom.on odlazi s vlasti NOVA SU REALNOST , u kojoj raste Ruska Federacija.

  3. Mirko Cvetković i ostali treba da budu najstrožije sankcionisani zbog ovog skandala.

  4. Situacija sigurno nece ostati nerasciscena , Srbija sa sigurnoscu ne likuje nad nicijom nesrecom !

    1. Samo posao?! Na čemu si? Postoje medjunarodne konvencije koje strogo regulišu prodaju oružja. Takvim brljotinama ignorišemo i medjunarodnopravne instrumente. U normalnoj zemlji bi odgovorni bili na robiji.

    2. @BozaB***Mogla bi Srbija i da izvozi oružje Ukrajini,Tajvanu,Turskoj Republici Severnom Kipru,Palestincima…Sve je samo posao?!E,pa sada ćemo da platimo tu floskulu!

    1. @KoleS***Ako je to tako zašto Srbija naoružava samo jednu stranu a ne obe?

    2. Dovpljno je da je srpska municija otišla onome ko je više platio srpskim banditima i time su prekršene sve medjunarodne konvencije. Pošto imamo kriminalnu vlast, ovde bi trebalo da se angažuje američki FBI

  5. Ne branim nikog,ali interesujeme dali je u tom sukobu korišćena samo i isključivo Srpska municija??!!Mi nismo pod sankcijama koje zabranjuju izvoz oružja i municije a ni Jermeniji(ni Azerbedžanu)nije zabranjena kupovina!Ukoliko neka zemlja nije pod sankcijama sme joj se prodavati naoružanje!Šta rade Rusi,Amerikanci i ostali??!!Šta će posle kupac da radi-njegova stvar!!

    1. @Problem je u tome što prodavac mora da zna krajne odredište njegovog proizvoda.A vi što zlouptrebljavte moj nick-name,nadajte se istom reciprocitetu!

      1. Kada sam ja zloptrebio tvoj nik? Zar ćemo i nikove da autorizujemo i prijavimo zavodu za čuvanje intelektualne svojine. Dovoljan je mejl i ID adresa…
        Kako sam dugo u ovim „Vodama“ naučio sam da prepoznajem „Rukopis“…
        To što pišeš pod nikom mene i Zorana (obojica sa KiM i čak rođeni Pećanci) upotrebom reči „Reciprocitet“ si se izdao da možda jesi sa KiM ili čak iz Peći ali niti si Zoran ni Miodrag već Sabah ili Dashnor…
        P. S. Ako misliš da će komentar da ti prođe kod moderatora ili ćeš dobiti veću čitanost i replike, opet nisi u pravu, u proseku mi se svaki treći komentar objavi a replike nikada nećeš dobiti jer hejteri su tvoj nivo a ovde ih ima previše. Nažalost.

  6. Ne brinite se azerbejdzanci. Ta municija ne ubija. Ako je od Vucica, mnogo buke – al’ corak je jalovi, bas kao i on, ….

  7. prosla i ova vlast moraju prvo da objasne – kako je uopste moguce da budemo bolje sa Azerbejdzanom, nego sa Jermenijom? Neobjasnjivo. To je potpuno isto kao da podrzimo Tursku protiv Rusije. Ko zna, mozda i hocemo….

      1. A kad je napravljen ugovor, i šta će na tom ugovoru potpis Mirka Cvetkovića?

        1. Imenjace ljubo gde ti vide ugovor o isporuci oruzij MAJKETI , PS dali ti znas koja je ovo godina

  8. Ovo može da napravi katastrofalne posledice po nas zato treba što pre reagovati, i svakog ko je bilo na koji način učestvovao u ovom treba da snosi odgovornost.

  9. Svi su zaboravili da su granate iz krušika, prodate zalivskim zemljama, završile u rukama IS u Jemenu. To nije važno, jer nisu obavljena istraživanja kako se to desilo niti je obustavljen izvoz u te zemlje, ali je municija, koja je legitimno i legalno prodata Jermeniji postala međudržavni problem. Da li nam je Azerbejdžan toliko bliska zemlja i da li je to važna i moćna zemlja da predsednik mora da se izvinjava?

  10. Nebitno je nakon višegodišnjeg iskustva dali je bivša ili sadašnja vlast.Pošto sadašnji nisu nikoga procesuirali a ni zatvorili,znači to je isti klan,u istim poslovima i mafijašlucima.
    Podsetite se krušika iz ove vlasti,mislim da je blaga reč da su i ovi i oni ista bagra i srpska sramota.
    Ni jedan političar od 90.tih na ovamo više nebi smeo taj leb zagristi,ali polako……..videćemo šta nosi vreme.

  11. Sa zvanicnim dokumentima otici u Azerbejdzan i jasno pokazati ko stoji iza izvoza oruzja u Jermeniju.

  12. Jermenija je međunarodno priznata država a ne teroristička grupacija.

  13. Ljudi, ako ce to pomoci Vucicu, evo ja sam potpisao dozvolu za izvoz oruzja u Jermeniju, a pare je uzeo Tesic i dao Vucicu za finansiranje SNS.

  14. To se moglo i očekivati pošto je aktuelna vlast u Srbiji dozvolila kojekakvim kontroverznim likovima da se bave prodajom našeg oružja. Običe se to nama o glavu.

  15. A kao da u Baku-u nisu znali da mi izvozimo naoružanje u Jermeniju? Znali su, sada ćemo prodati i njima, pa će biti sve u redu.

  16. Oni koji su odgovorni za tako nesto vise nisu na vlasti, a trebali bi da odgovaraju za svoje neprimerene postupke.

  17. Da bi se bilateralno dobri odnosi održali trebalo bi se ustanoviti ko je kriv za prodaju oružja Jermenima, ali zaista dokazati istinu a ne iznositi oprečne tvrdnje.

  18. Nisam dobro upućen, pa ću možda pogriješiti. Ako sam dobro razumio, dio države Jermenije (većinski pravoslavne), želi da se odvoji jer u njemu, većinski, žive Azeri (većinski islamske vjere). Jermenija tvrdi da je ta teritorija njena, i ne priznaje otcjepljenje.
    Nešto mi je to poznato. Ne znam odakle? Moguće je da mi to liči na slučaj gdje, većinski pravoslavna, Gruzija pokušava da vrati teritorije koje im otima, većinski islamsko, stanovništvo. Možda ima još takvih slučajeva. Ne sjećam se.

Ostavite komentar


Politika

Nova: Ovo je raspored mandata liste „Biramo Beograd“, kandidata za gradonačelnika – Dobrice Veselinovića

Nova: Ovo je raspored mandata liste „Biramo Beograd“, kandidata za gradonačelnika – Dobrice Veselinovića

Šest članica dosadašnje koalicije “Srbija protiv nasilja”, koje su odlučile da izađu na beogradske izbore 2. juna potpisaće danas koalicioni sporazum, a Nova.rs ekskluzivno otkriva detalje njihovog dogovora. Koalicija će nositi naziv "Biramo Beograd", a nosioci izborne liste biće Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.