Aljiu: Kosovo prvi put deo konferencije UN o klimatskim promenama, učestvujemo na poziv Nemačke 1foto EPA-EFE/SEDAT SUNA

Kosovski ministar životne sredine Ljiburn Aljiu izjavio je da će Kosovo prvi put učestvovati na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, na poziv nemačke vlade i ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.

Aljiu je na Fejsbuku naveo da će na Konferenciji za članove (COP27) održati bilateralne sastanke o mogućem finansiranju prilagođavanja na klimatske promene i implementacije Pariskog sporazuma.

„Budući da ostajemo jedina država bez direktnog pristupa multilateralnim fondovima UN, 18. novembra u prostorijama nemačkog paviljona u Egiptu predstavićemo našu agendu koja se bavi potrebama ulaganja za prilagođavanje klimatskim promjenama i naše ciljeve za dekarbonizaciju. Konačni cilj našeg učešća je da postanemo članica Konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC), stoga Kosovo ima priliku da pregovara i ima pristup fondovima za klimatske promene“, naveo je Aljiu, prenosi Kosovo Online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari