Ambasada Ukrajine: Nismo pobunjenička provinicija „ruskog sveta“

Saopštenje ukrajinskih vlasti povodom dobijanja akcionog plana za članstvo u NATO

Ostavite komentar


  1. Pentagon je odložio rat između Arapa i Jevreja uništavajući dve bogato uređene države Libiju i Irak, a teško oštetio Siriju, koju su spasili od uništenja Rusija i vojno angažovana, a Kina materijalno i deklarativno. Taj rat je predvideo kao Treći svetski apokaliptičkih razmera: “Pismo Alberta Pajka upućeno Maziniju (15. avgust 1871. godine) navodi planove za tri svetska rata, koji su viđeni kao neophodnost da bi se napravio Prvi Svetski Poredak. Preciznost događaja iznetih u pismu, koji su se već dogodili je neverovatna.”
    Američka oligarhija i Britanska impreija podražavli su Napoleona, kasnije, i Hitlera, sve dok nije napao bombama Engeslku, a Japan američku bazu Perl Harbor, nadajući se da će biti slomlejna Rusija da bi potom požurili da podele plen, zašta im je ujedinitelj Nemačke, Prus, Oto fon Bizmakr (1815-1909) ostavio poruku: “Sila Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji to žele da urade, ne samo što će trebati da ih odvoje, već će morati Ukrajinu da je suprostave Rusiji, da zakrvave dva dela istog naroda, a potom da odgaje izdajice među nacionalnim elitama i pomoću njih da bude izmenjena samosvest deo naroda do takvog nivoa da zamrzu sve što je rusko, da mrze svoj rod, a da za to ne budu svesni. Ostalo će uraditi vreme.”

  2. Zašto niko ne piše o ulozi Ukrainaca u Drugom svetskom ratu? Recimo, posle Nemaca, Ukrainci su pobili i deportovali najviše Jevreja.

  3. Da, da, kako da ne – Ukrajina je deo Zapada, nije deo „ruskog sveta“. Kad bi se šalili.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.