Ambasador Bilgič: Na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča

Ostavite komentar


  1. Nasa zemlja zeli da nastavi i dalje dobru saradnju sa Turskom, a ujedno da i uveca koliko je moguce trgovinsku razmenu.

    1. E moj bote, Turskoj goveđe meso ne možete da prodate niti išta što je nama u interesu a njima ste za tekstil recimo
      ( za gotovu robu), skinuli carine i uništavate domaće tekstilce O vašem botovanju i pogubnoj ekonomskoj politici knjige će se pisati samo polako…

  2. Nadam se da ce se dobra ekomomska i politicka saradnja sa Turcima nastaviti i sa novim ambasadorom Turske, a Tandžuu Bilgiču zelim uspesan nastavak karijere!!

  3. Nadamo se da ce gospodin Bilgič poneti iz nase zemlje samo lepe uspomene.

  4. Zaista je broj od 1000 firmi iz Turske koji posluju u Srboji impozantam i govori o dobrim uslovima za poslovanje u Srbiji.

  5. Raduje me to sto sa svim zemljama negujemo dobru saradnju. Samo tako mozemo ici napred

  6. Bilgič je tokom svog diplomatskog angažovanja doprineo jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Turske i jačanju poslovne saradnje. O uspešnosti mandati svedoči i činjenica da se spoljno-trgovinska razmena dve zemlje za period od četiri godine udvostručila. Verujem da će se trend rasta nastaviti i da će novi ambasador biti podjednako uspešan kao i Bilgič.

  7. Ajd da kažem pojačali jesmo odnose sa turcima i svakako nam oni trebaju da smiruju strasti na ovim prostorima, ako ništa drugo.

  8. Tramp je pokušao lično Erdogana napraviti malo manje bitnim ali u isto vreme i znajući činjenicu da je Erdogan, tj Turska veoma bitan vojni saveznik. Erdogan je malo uzvratio pokazivanjem tricepsa i bicepsa ali to je daleko od raskola izmedju USA i Turske. Naravno, Putin čini sve da pridobije Tursku!!!

    1. Putin to sve vodi. Ergogana su ameri hteli da sklone, drzi ga Putin.

  9. Au, nisam znala da je toliko. Znaci dosta ljudi zaposljavaju, svaka cast, nemam sta drugo.

  10. Izvozimo dosta mesa kod njih i to nam je diglo bdp poprilicno, znaci nam taj izvoz.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.