Ambasador Nemačke na Kosovu: Potrebna puna primena svih tačaka sporazuma između Kosova i Srbije 1Jurn Rod, ambasador Nemačke u Prištini Izvor: Tviter

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode, rekao je danas da se svi sporazumi između Kosova i Srbije moraju primeniti i složio se sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, koji je rekao da se moraju sprovoditi bez kašnjenja.

„Potrebna je puna primena svih tačaka sporazuma između Kosova i Srbije“, napisao je Rode na Tviteru.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je napisao da su poslednje dve godine vođeni pregovori o pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije.

„Žozep Borelj je 18. marta u Ohridu zvanično objavio sporazum. Ono što je dogovoreno sada mora da se primeni, u potpunosti i odmah. Nema delimične implementacije. Bez odlaganja“, napisao je Kurti na Tviteru.

Odgovarajući kosovskom premijeru na Tviteru, premijerka Srbije Ana Brnabić je napisala da se za tri dana, odnosno 19. aprila, navršava 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, koji predviđa formiranje Zajednice srpskih opština.

„Čekamo 10 godina da Priština uradi svoj deo posla, 10 godina da se formira Zajednica srpskih opština. Uradite to“, rekla je Brnabić.

Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić su se 27. februara u Briselu saglasili o sadržaju Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, a 18. marta u Ohridu su postigli dogovor o implementacionom Aneksu tog dokumenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari