Svako može biti ambasador Srbije i bez znanja i zvanja: Sagovornici Danasa o nepotizmu u srpskoj diplomatiji

Ostavite komentar


  1. Nazalost, nije novo. A nije bas samo kod nas, tako je i u Belorusiji, S. Koreji, Zimbabveu, Kolumbiji, Trinudadu i Tobagu i u Gruziji….

  2. Pored skartova SPS i SNS koji su poplavili srpsku diplomatiju, iz nekod razloga ova vlast cuva najstetnije kadrove stare vlasti, a koji NISU diplomate:

    Demokratska stranka – Ana Urosevic Hrustanovic (Rim, Pariz, Brisel), Dusan Spasojevic (Ankara, Atina), Aleksandra Joksimovic (London)
    G17 – Ksenija Milivojevic Milenkovic (Hag, a uskoro Brisel)

  3. Nepotizam u MSP vlada decenijama, porodica Hrustanovic je jedna od onih koji imaju pravo na privilegije.

  4. Zeka, Dačićev pratilac iz MUP-A R. Srbije…gde ide…. zamenik ministra inostranih poslova R.Srbije….plus,drzavljanin Crne gore…..samo jako

  5. Шпијуни који раде за цркву су се пробили међу екселенције. Црква предлаже а министар потписује. Ново време.

  6. Nekada si za pomocnika ambasadora trebao da gulis najmanje od 5-10 godina,pa tek da postanes ambasador.za njih je bila posebna skola pri SMIP-U.Svasta se tu ucilo,zato smo i imali prekaljene i priznate ambasadore.sada je to takva bljuvotina da pas to nebi polizao!!

  7. Šef kabineta ministra je N. N, koji nema ni dan diplomatskog iskustva, nikad nije bio na službi, nije polagao nijedan diplomatski ispit i ne zna nijedan strani jezik. Ima „diplomu“ nekog sumnjivog privatnog fakulteta. Ali i zvanje AMBASADORA!

  8. Pa u današnje vreme to se zove „kvazi“ diplomatija, odnosno po narodnom rečniku „i kurta i murta“. Bez znanja, sa lažnim diplomama, sa partiskim knjižicama…A samo pre tridesetak godina diplomatija tadašnje Jugoslavije je bila jedna od tri, četiri najškolovanije i najobrazovanije u svetu. Karijerne diplomate su pronosile ugled i znanje, govorile više jezika, bilo je poliglota…a kodeks ponašanja i oblačenja se poštovao. Sada je u toj ustanovi cirkus. Vise niko ne zna šta radi i čime se bavi. Očito zalutali. Čemer i jad.

  9. Ovo je simpatično, a gde su ljudi koji se ozbiljnio bave spoljnom politikom. Anan Hrustanovič ili Milivojevička, a ne dr Zečević, verifikovan stručnjak za Francusku i EU. Putuj Srbijo!

  10. Taj nepotizam je nasledjen of bivše Jugoslavije. I u to vreme su kojekakvi postavljani za ambasadore. Vladale su režimske porodice i klanovi, kao u sicilijanskoj mafiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.