Brnabić sa Johanisom u Bukureštu: Rumunija spremna da pomogne Srbiji na putu ka EU 1foto FoNet Milica Vučković

Srbija može da računa na podršku Rumunije na evropskom putu i po pitanju Kosova, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić posle sastanka sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom u Bukureštu.

Brnabić je novinarima rekla da je Johanis potvrdio podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i da Rumunija stoji uz Beograd po pitanju evropskih integracija, saopštila je vlada.

Ona je kazala i da će Srbija nastaviti da radi sa Rumunijom na projektima u oblasti saobraćaja i energetike.

„Temišvar je jedan od gradova koji su motor razvoja Rumunije u smislu digitalizacije, startap i inovativnih kompanija. Vršac je relativno blizu, tako da želimo više da radimo na povezivanju naših škola, univerziteta, naučnih i tehnoloških parkova“, kazala je Brnabić.

Brnabić je u Bukureštu povodom Kongresa Evropske narodne partije (EPP), na kojem je predstavljala Srpsku naprednu stranku (SNS), pridruženu članicu te najveće porodice stranaka u Evropi.

Na marginama kongresa, održanog u sklopu priprema za junske izbore za Evropski parlament, Brnabić je imala više sastanaka sa zvaničnicima iz regiona i Evrope.

Komentarišući vest da ju je Predsedništvo SNS danas predložilo za predsednicu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je to za nju „ozbiljan i težak“ zadatak i da će „morati mnogo da uči“ o toj funkciji, navodi RTS.

„Ne mislim da će biti lako i jednostavno, moram mnogo da učim, počinjem od večeras. Obećavam da ću dati sve od sebe i raditi u interesu Srbije“, navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari