Anđelković: Putin samo konstatovao činjenicu i otvorio nam vrata za Sever Kosova i Republiku Srpsku

Ostavite komentar


  1. Gospodine Anđelković, Vaše analize nisu potpune, jer niste navodili do kraja ono što bi se moglo dodgoditi u Srbiji – proglašenje Preševske doline, Sandžaka, Vojvodine, Timočke oblasti …organi vlasti sa većinskim življemn donijeli takvu odluku , kako Vi to dajete za pravo Kosovskoj Mitrovici i Banjaluci.

  2. Baš sam čekao nekog pametnjaka jutros da čujem. Kad ono tumač Vučićevih misli.

  3. Rusofil koji živi u paralelnoj stvarnosti. Ne shvata da ono što može Rusija ne može Srbija.

  4. Misliš, Putin nam ovom izjavom otvorio vrata, al se plašim znajući naše nesposobne vodje da će kroz ta ‘otvorena vrata’ naš narod da izbace iz tih delova!

  5. Kako mogu „nesrecno“ da se sroče pitanja Medjunarodnom sudu pravde? Ko će da odgovara
    za te „nesrećne“ greške koje su za državu gurnule u provaliju?

  6. Tješite se . RS možete pokušati odvojiti od Bosne a onda slijedi propast Srbije .

  7. Kakve bre ovo ekstremiste pustate da se izjasnjavaju? Kakav bre crni sever Kosova? Sta je sledece, da pozovete i na gradjanski rat?

  8. Lepo je rekao ..jer ste to priznali jeste…pa sta hocete onda …ili ne vazi za Srbe onda nema vise ni UN ni medjunarodnog pravs

  9. E moj Anđelkoviću, moram da te uputim na izreku „Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu“.
    To što ti sanjaš ne važi za nas.

  10. Kao što ta odluka važi za Kosovo ona može da važi i za Sever Kosova gde su Srbi većina a može da važi i za ulicu Moša Pijade u Mitrovici gde su Albanci u večini ali ne važi za moju strinu Pelagiju koja je u toj ulici ali je u većini zajedno sa svojim posinkom i njegovom nevenčanom ženom u zgradi pored pošte.

  11. Daće oni Sever Kosova ali da uzmu Preševo, Bujanovac i Medveđe.

  12. Jasno je da je Putinu vazniji Donbas od Kosova, iako mnogi kod nas ocekuju da se Putin bori za nase interese, njega naravno mnogo vise zanimaju njegovi interesi. To je realnost i mi treba da gledamo nase interese i da se udaljimo od Putina.

  13. Ali neki tamo nece da prestaju tako je putin mislio kako su oni sami priznali tudju zemlju kosovo sto nisu imali pravo da rade u tudjoj zemlji tako je i putin sam priznao te dve zemlje u rusiji !!!

  14. Stvarno ste našli dobrog poznavaoca stvari i povrh svega, miroljubivog tipa: „otvorio nam vrata za Sever Kosova i RS“… Neverovatno.

  15. Putinovo navodno otvaranje vrata Srbiji moze vrlo lako sa tim otvorenim vratima da prikljesti prste Srbiji.

  16. Da li važi i za opštine / zajednicu opština: Stari Grad, Vračar, Zvezdara i Savski Venac?
    Ako izglasaju samostalnost.

  17. I nas predsednik bi bio dobar komandant,ali ne daj boze da do rata u Srbiji ili Kosovu dodje.

  18. Gospodine Anđelkoviću – izvolite doći kod nas u Bosnu i Hercegovinu, ili hajte malo na Kosovo – da se malo „koncentrišete“

  19. Mozete do sutra da obrcete i okrecete Putinovu izjavu ali ako je rekao da su Donjeck i Lugansk nezavisne republike onda je jasno da je i Kosovo.

  20. Kakva vrata? Briselskim sporazum smo predali sever Kosova u ruke Pristine. A taj sporazum je obavezujuci. Status RS je regulisan Dejtonskim sporazumom. Andjelkovic bi da otvara vrata kao i Putin u Ukrajini? Vrata novih sukoba.

  21. Ovo o čemu priča „analitičar“ Anđelković je pod 2 ili 3. Pod 1 je kome je i da li je Svetu potrebno to što proširenje Rusije donosi: diktaturu, beznađe, siromaštvo i nazadovanje.

  22. Nije on priznao Kosovo.ali sada nema na osnovu cega da brani odcepljenje Kosova,kad on to isto radi sa Ukrajinskim republikama.

  23. Sad kad je Imdormer postao „antuputinovski“, Danas postao proputinovski iz kontre, pa posle vam đavo kriv!

  24. Ovaj Andjelković je moron…. to onda može da znači da i Sandžak moze isto to… zatim Vojvodina, Istočna Srbija… Ali isto tako i mnoge oblasti svuda u svetu… nije baš pametno!

  25. Rs je entitet unutar drzave BiH,a Kosovo je bilo Autonomna pokrajina I to samostalna,nauci gospodine razliku izmedju entiteta I Autonomne pokrajine…

  26. Pretpostavljamo da je Andjelkovic, sa svim clanovima svoje porodice, zaduzio slem, uniformu, pusku i vec je na frontu, u rovu?

  27. I za Preševsko Dolinu, Sandžaka i Bačku.
    Kakvi su ove gluposti.
    Svako nezavisnost nekog entiteta mora imatu i istorijsku osnovu i pozadinu i ono što je najvažnije u skladu takođe međunarodnog prava.
    Čitaj prvo Presud Međunarodnom Suda Pravde.
    Kosovo je dobilo Nezav8snost kao Konstituivna Federalna Jedinica bivše SFRJ i posle oduzimanje nadležnosti Beogradu nad Kosovom.

  28. Koliko se izdajnika nakotilo u ovoj državi to je strašno… Na njihovom zapadu bi ih ekspresno nagradili za njihovu delatnost al u ovoj banana državi mogu da se kokoše do mile volje

  29. Pre će biti da su otvorena vrata za sunovrat u ambis jer ovim načinom svaka šuša može potegnuti pitanje osamostaljenja počev od svoje mesne zajednice pa na više…

  30. Murat: A šta će biti s Vojvodinom.?? Mi Srbi smo minimum 70% u Vojvodini. Treba iskoristiti priliku i proglasiti RS i sever Kosova za Srbiju. Ako treba rat,ući u rat.

  31. To je ok,samo treba nas i Rusa 300 miliona i onda nas neboli glava .Da se malo nepreračunamo pa da zalutamo u pogrešnu priču…polako….

  32. Po toj logici, u svakpj drzavi bi se mogla naci neka oblast koja bi zelela da se odcepi.

  33. Dzabe vadis fleke i trazis opravdanje za nesto sto su svi JASNO I GLASNO culi. Posle toga….gledaj.o sebe i pravac na Zapad.

  34. Majstore svo musko iz familije pod oruzje i prvi na granicu da zauzmes kosovo ko tebe pusti da pricas

  35. Samo potpaljuj , maloumniče ! Da , mogu RS i SK da urade isto što i LNR i DNR ! I ? U Bosni je NATO , na Kosovu Ameri . Oni to odbiju. A onda AV , ili ti mali Putin , krene , hrabro kao Rusija ! I? Pa eno onolika supersiletina krenula “po svoje” , pa dobijaju po tamburi !! Nas bi nestalo za vijek vijekova . Ali ! Ako bosanci stvarno svi misle isto , a to je da zajedno ne mogu i neće – šta ih sprečava da ZAJEDNO to i saopšte svojim trapavim tutorima . Sve se lepo , SAMI dogovore , šta kome ide , šta će ko trampiti , naprave papire , u isti dan izadju svi na referrndum i razidju se ko ljudi !Kao Cesi i Slovaci! Samo , za tako nešto treba glava- da njome misliš , a ne da lupaš u drugu glavu !

  36. Ma treba ga poslusati, pa da vidimo dokle cemo stici i sta ce se sve jos otvoriti. E moj Andjelokovicu.

  37. Super onda vjerovatno nečete imati ništa protiv ni da Sandžak i Vojvodina ostvare nezavisnost pa i neki djelovi gdje žive Bugari i Rumuni.Kanite se ćorava posla parola da je Srbija onde gdje živi ijedan Srbin je donijela gubitak mnogih života i njeno revitaliziranje bi donjelo još više stradanja.

  38. Kakvim vinidiotima dajete paznju indopustate da ovaove stvari izjavljuju…izgleda da vecina srba nije realna kod nas…Evo da vas vratim u realnost. Mi ne moramo da udjemo ni u nato ni EU boli njih .!. mnogo, oni mogu sutra da odluce da nas posete kopneno I rese taj mali problem, cisto da ne rizikuju neku malu mini wanna be rusiju I mi tu nista ne bismo mogli, ovo udaranje kontre neke sa nase strane moze samo lose da se zavrsi po nas to vam garantujem…. i prestanite vise da vicete kako cemo da vratimo kosovo da nas me bi vratili na fabricka podesavanja za cas.Vi ocigledno nemate pojma koja su oni sila na spram nas

  39. Nije Putin otvarao vrata….Vrata je otvorila Amarika sa satelitima. Naravno da vazi i za presevsku dolinu, Vojvodinu, Istri, Slavoniju, republiku Srpsku…Makedoniju, i da ne nabrajam. Kosovo je golom silom, oteto, presedan je napravljen, sad je kasno….

  40. Jeste sah,mat …ali prvo pod pritiskom treba ,,udariti,,sankcije Ukrajinskoj vlasti…i to recju …zato sto truju evropu i planetu bioloskim agensima i zato sto su spremali insekte za masovno ubijanje ljudi…znaci genocid…..

  41. Informer i ostali Vodjini blatoidi na bensedinima.Dzaba „gordi“prica Rusija nas je pustila niz vodu.

  42. Prvo: Srbija nije Rusija. Drugo: Srbija je okruzena NATO clanicama. Trece: Zaboravio si Vojvodinu, Sandzak i Presevsku Dolinu.

  43. Otvorio bi Vucic vrata ali je izgubio kljuc dobijen od Trampa,duplikat kod Bajdena.

  44. Kada bi realnost prevladala,vlade zapadnih zemalja ovakve kakve su,više ne bi postojale….zločin bi izgubio snagu!

  45. „Zapad“ je otvorio pandorinu kutiju,moraće da kusa čorbu koju je halapljivo drugima kuvao…UN odavno postoje samo na papiru a jako oružje(uglavnom nuklearno)daje garancije opstanka!
    Dakle,put se zna,pa kako se ko snadje.

  46. Ми Срби се не одричемо земље која је заливена крвљу предака, велика је то територија коју морамо вратити уз Божју помоћ. Какав север Косова, знају англосаксонци добро докле је наше, то је све оно што су узели измишљајући нације и правећи државе како њима одговара да би бесплатно користили Српска национална богатства и блага.

  47. Svako iznosi budalaštine . Srbija je sitna riba pljuckavica i mi smo na“ prevaspitavanju“ a vaspitač je zapad ,bez obzira koliko se mi busali u grudi .Kad budemo sami sebi priznali da nam je jedini uslov da dišemo i živimo ,preduslov prihvatanje zapadne odnosno EU porodice koja je već do sada poprilično uložila u Srbiju a i dalje čini . Da se ne zanosimo previše sa vraćanjem Kosova „kad tad“jer ono je izgubljeno potpisivanjem sporazuma u Kumanovu. Realnos je sasvim druga ,zar je Srbiji potreban još jedan mit o izgubljenom ratu na Kosovu u savremenom svetu ,pa tako imamo dve kosovske bitke i obe izgubljene .To je jedina istina od nje ne možemo pobeći .I kad bi Albanci sa Kosova i odlučili da se vrate u suverenitet Srbije dobili bismo Srbiju sa dve zastave dva većinska naroda,a srpska zastava bi se vremenom i izgubila jer bismo postali manjinski narod sobzirom na srpski natalitet .Vreme je da se uzmemo u pamet i da se okrenemo zapadu kao neutralna Republika Srbija ,zarad boljitka a ne da stojimo na vetrometini i da ns šiba ko kako hoće …

  48. E moj Andjelkovicu, ti pokusavas da budes naivan ili jesi…….R. Srpska ne moze ni svoje nadleznosti da vrati, a Srbi na severu Kos. ni da uvedu ono sto je potpisano u Briselu, iza cega stoji navodno medj. zajednica

  49. Dugo nisam pročitao gluplji komentar jednog „stručnjaka“, takvo što prolazi samo u Srbiji.

  50. Sve je to sada pretpostavka,
    Na terenu je stanje drugo, neživimo više od tih pretpostavki,

  51. Politički analitičar mora biti zdrav, mora biti zdrav, biti zdrav, biti zdrav…

  52. A kako to da se Srbija nije setila ovog Putin-Angjelkovic predloga do sada..??..Ili je realnost sasvim drugacija..Zasto se onda raspravlja o stvarima koje su gotova stvar..? ..Izgledi su da ce Vucic priznati Kosovo ..i priprema narodne mase za taj dugo ocekivani korak..

  53. hahaha, svasta, pa niste valjda opet toliko zelnji uraniuma i natobombi, boze sacuvaj…..

  54. S,’ тим што на Косову није било референдума, а запад га признао, док Донбас не признаје, а референдум спроведен..

  55. Što se tiće tzv.republike srpske ona nikad neće bit nezavisna zbog tog što je nastala na etničkom čišćenju,ratnom zločinu i genocidu i prije će nestat nego što će bit nezavisna

  56. Na ovakv nacin i razmisljanja koja sam procitao u navedenom tekstu mi bi na prostoru ex JU pravili geto podrucja.
    Ne treba nama to,mi treba da trazimo nacine za suzivot i za bolju buducnost.
    Mnogo smo mali da bi se jos delili.

  57. E bre…vi iz Danas a bas pocinjete da licite na neozbiljan list. Dajete smesnim i pri tom lukartivnim tipovima da pricaju svasta pri tom se izjasnjavajuci za analiticara.
    Ovaj bre lik ne moze objektivno da analizira ni obican svakodnevni dogadjaj recimo na Autokomandi.
    Postaje smesni.

  58. sever kosova nema rusiju iza ledja tako da pricam pricu sila boga nemoli sto se tice priznanja kao kipar od 70 godina samo da putin nenadje jos neku zemlju sa ugrozenim rusima sablon boli glava

  59. Bezi bre ne lupaj vise .Kosovo je nezavisna drzava to je svima jasno a ti samo lupetas.

  60. Kakve veze ima Kosovo sa Republikom Srpskom? Samo produbljujete konflikt i tražite razlog za rat.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.