Antonijević: U dijalogu vlasti i opozicije usvojeno je „Chatham House“ pravilo

Ostavite komentar


  1. Prostim guglanjem se da utvrditi da pomenuto pravilo bas i nije definisano kako mlađani aktivista fonda za zatvorene sastanke veli.

    1. Ja ne znam ko je uopšte ovlastio ovog momka da izigrava medijatora između opozicije i režima i da se nalazi zadužen da uređuje izborna pravila? Uzgred treba nakon svakog sastanka objaviti listu učesnika kao i koje partije/pokrete/grupe građana zastupaju. U svakom slučaju moj stav je bojkot izbora.

      1. Овластили су га сви који су узели учешће у разговорима, Предраже. Капирате?

      2. Odgovor na prvo pitanje – ovlastio ga je Soroš. To ste mogli pročitati i u redakcijskom komentaru ovog cenjenog glasila od pre nekoliko dana.
        Pod dva – tzv. opozicija na narednim izborima i ne želi da dodje na vlast, već zeli još ponekog poslanika i pokoju ministarsku fotelju, jer znaju da ovakvi kakvi su ne mogu da pobede na narednim izborima, a i ne žele da oni budu ti koji će progutati kosovsku žabu.

  2. Razumem doticnog da mora da zaradi platu, pa da pokusava da organizuje okrugli sto. Ipak, mora mu biri jasno kakvo je nepoverenje u drustvu koje se pretvorilo u autokratiju. Pitanje je sta je TS radila zimus kada je CRTA prikupljala podatke za krivicnu prijavu protiv direktora javnih preduzeca u Vojvodini. Na slucaju izbora u Lucanima se mogla sagledati „prakticna primena“ izbornih propisa, pracena brojnim zloupotrebama. Tada su cutali, a sada kada je ostalo malo vremena za organizaciju postenih izbora kao nesto pokusavaju. Najbolje je da jave EU da posalje ovlascenog predstavnika koji ce naloziti Vucicu da prihvati zahteve Protesta! U protivnom BOJKOT od glasaca opozicije, ali i od EU, cega se Vucic najvise plasi!

  3. Do skoro sam se pitao kad ce neki novi slogan da se ispili. Od Tadiceve „kohabitacije“, preko Dacicevog „denunciranja“ do ovog najnovijeg „Chatham house“. Zabole me glava…

  4. A kojim pravilom se vi povodite mladi covece kad tako komotno uzimate sebi pravo da gostujete po medijima i prepricavate slobodnim recima o tome sta je to tamo bilo iza zatvorenih vrata otvorenog drustva ?!

  5. Pravila Doma Čatam primenjuju se u lokalnoj samoupravi, komercijalnim organizacijama, istraživačkim organizacijama u V. Britaniji od 1927, ali se ne zna od kada i gde su korišćena u Republici Srbiji, bar mi – plebs- ne znamo. Kako to da se razgovori o finansiranju izborne kampanje, medijskom prisustvu opozicie, kontroli biračkih spiskova, baš u ovom trenutku, odvijaju po pravilima Doma Čatam (možda je kod nas taj dom – beogradski Fakultet političkih nauka, ili Fondacija za otvoreno društvo Srbije, možda će biti ružičasta televizija) i na osnovu čega direktor Fondacije za otvoreno društvo smatra da ne treba menjati izborni zakon u godini pred zbore.

  6. Gde bre Antonijevicu ti zivis, i kome se obracas? Kakav Hous i to Chatham ???Pa ni meni nije bas jasno,samo nagadjam, a kamo li Milojku iz Stopanje. Aaa ti se i ne obracas nama,onda dobro.Djilas, Jeremic i Obradovic vec znaju sta je to, ali sta cemo sa Risticevicem??

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.