AP: Srbi i Hrvati različito o „Oluji“

Ostavite komentar


  1. Različita gledišta po pitanju rata su glavni problem za naše odnose. Vodila se politika međunacionalnog zaluđivanja umesto stvaranja uslova za život. Razvijenom ekonomijom možemo da odagnemo decenije razmirica i sukoba.

    1. A, kako mislite da „ujednačite“ ta različita gledišta?! Da Srbi i Srbija, po već ustaljenom običaju i šablonu, zaborave sve zločine Hrvata, da ih, nekako, prebace na svoj „konto“, kako bismo živeli bolje i prosperitetnije?! Tako ćemo stvoriti „uslove za život“, zar ne? Sa razvijenom ekonomijom možemo samo bolje da živimo ali, nikako ne možemo da „odagnamo“ ono štpo se dešavalo. Ako niste svesni, Srbi i Srbija su pokušavali više puta tokom poslednjeg veka da „odagnaju“ odnosno zaborave „razmirice i sukobe“ da bismo doživeli ono što smo doživeli i po treći put. Ne možemo mi i Hrvati, kao i mi i Turci, imati iste poglede na našu prošlost i to treba tako da ostane. Zaboravili smo Jasenovac, Jadovno, Gradišku i milione jama i vrtača posle Drugog svetskog rata pa nam nije pomoglo. Zaborav strašne prošlosti se vraća, gospodjo, u vidu još strašnije budućnosti.

  2. Kada Vučić povlači paralelu o stradanju Srba u Oluji sa jevrejskim stradanjem u Njemačkoj u 2. svjetskom ratu. Bilo bi dobro, ako već to tvrdi, da kaže koji njemački teritorij je proglašen „Jevrejskom krajinom“ i očišćen od Njemaca, takođe da nam nabroji jevrejske korpuse u Njemačkoj, avio baze, broj tenkova s kojim su raspolagali Jevreji, jevrejske generale koji su četiri godine vodili borbu protiv Njemaca i njemačke države. Uništene, od strane Jevreja, njemačke Vukovare, Škabrnje, Dubrovnike, Osijeke itd. Bilo bi dobro da nabroji istaknute jevrejske dobrovoljce tipa Arkana, kapetana Dragana, Šoškoćanina, Mile Martića, Šljivančanina itd., koji su po Njemačkoj pljačkali, palili, silovali, odvodili iz bolnica ranjenike i svirepo ih ubijali na Ovčarama i sličnim stratištima.
    Koješta bi Vučić trebao razjasniti ali za njega i one pred kojima glumi, istina, ako nije u korist Srba i onako ne znači ama baš ništa.
    Toliko od mene, pozdrav
    I naravno, iskrena i duboka sućut obiteljima nevino stradalih žrtava.

    1. To sto Jevreji nisu pruzili oruzan otpor a Srbi jesu ne menja sustinu o istim ‘konacnim resenjima’ koje su u nemackom projektu zamislili Hitler i Gebels a u hrvatskom Pavelic, Budak i Tudjman.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.