APV i SSP: Miloš Vučević mora da bude smenjen i pod istragom zbog prepiske sa optuženim bivšim policijskim načelnikom Malešićem 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Akcija progresivne Vojvodine i Stranke slobode i pravde traže od tužilaštva da ispita ministra odbrane Miloša Vučevića zbog prepiske sa bivšim načelnikom novosadske policije Slobodanom Malešićem.

Bivši načelnik PU Novi Sad optužen je za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a u utorak je Insajder objavio prepisku između njega i Miloša Vučevića pre samog hapšenja.

Od Vučevića traži da „zamoli A da zove V“ kako bi se podnele prijave i dokazali ako su krivi. Vučević je odgovorio da je rekao i da čeka odgovor.

Akcija progresivne Vojvodine (APV) poručuje da tužilaštvo u postupku protiv Malešića mora da sasluša i druge aktere – Andreja Vučića, Miloša Vučevića, biznismena sa Kosova i Metohije Zvonka Veselinovića, kao i onog koga Veselinović spominje u poruci Malešiću, navodeći da ga „kum pozdravlja i pita da li i on treba da se umeša“.

Smatra i da tužilaštvo mora da pokrene istragu protiv svih navedenih, a naročito protiv Miloša Vučevića, zbog sumnje na trgovinu uticajem.

„Naročito su eksplicitne razmenjene poruke između Malešića i tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada, a sad ministra odbrane i predsednika Srpske napredne Stranke Miloša Vučevića, koji je svojom SMS porukom osudio hapšenje Malešićevog druga, rečima: ‘Bagra. Na granici?’. Sledeća Vučevićeva SMS poruka ukazuje na postojanje krivičnog dela trgovine uticajem, jer on odgovara Malešiću na njegovu molbu rečima: ‘Rekao sam. Čekam odgovor'“, navodi se u saopštenju APV.

Kako ističu, ovo predstavlja ogroman skandal i sramotu za Novi Sad.

„To je prvi dokument ovakve vrste koji na tako eksplicitan način ukazuje na vezu bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića i drugih političara iz Srpske napredne stranke s optuženima za teška krivična dela i s njima povezanim kriminalnim krugovima. Posle ovakvog skandala u bilo kojoj civilizovanoj državi bilo bi jedino moralno da se Miloš Vučević povuče iz političkog života dok se istraga ne okonča. Sumnjamo da će se to desiti jer Srbija to odavno nije i zato moramo istrajati u borbi za smenu ovog kriminalizovanog režima dok ne budu razotkrivene sve veze između vladajućih političara i kriminalnih krugova i svi koji su za to odgovorni ne budu izvedeni pred lice pravde“, zaključak je saopštenja Akcije progresivne Vojvodine.

SSP: Umesto da bude smenjen zbog komunikacije s Malešićem, Vučević avanzovao

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad reagovao je na „slučaj Vučevića i Malešića“.

„Samo hapšenje Malešića moralo je da dovede do ostavke čoveka najodgovornijeg za njegovo postavljanje – Miloša Vučevića. Umesto toga, Vučević je avanzovao i nagrađen je ministarkim mestom“, navodi SSP.

Kako dodaju, navodi iz optužnice ponovo su potvrdili ono što Stranka slobode i pravde iznosi već godinama: u naprednjačkoj Srbiji mafija vodi državu.

„Tražimo od tužilaštva da se ne ostane samo na objavanju prepiske između Malešića i Vučevića, nego da se do kraja ispita umešanost nekadašnjeg gradonačelnika, a sadašnjeg ministra odbrane, u sve poslove grupe koju je, prema optužnici, predvodio Slobodan Malešić. Nije ni čudo što u ovom potpunom rasulu, korupciji i naprednjačkoj uzurpaciji celog sistema, naši građani osećaju nesigurnost i nepoverenje prema institucijama. Odlazeća vlast će sa sobom odneti ceo taj koruptivni cirkus, kako bi se ponovo uspostavio funkcionalni sistem koji će biti u službi građana, poštovanja zakona i unapređenja kvaliteta života“, napominje SSP.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari