Aleksandar Arsenijević demantuje Čedomira Jovanovića: Hvala što ste zvali Kurtija da me pusti, ali sam već bio na slobodi 1foto: Aleksandar Roknić/Danas; Printscreen/YouTube/Bez ustručavanja

Nosilac liste „Mora drugačije“ Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP), u dva TV gostovanja isticao je da je urgirao kod kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Kosovska policija pusti predsednika stranke Srpska demokratija Aleksandra Arsenijevića, nedavno privedenog ispred svog doma u Zvečanu.

Jovanović je, prvobitno u emisiji „Oko“ na Radio-televiziji Srbije, a zatim u „Bez straha“ na KTV Zrenjanin, ispričao kako je Arsenijević pušten na njegovu urgenciju.

„Juče me pozovu sa Tvitera… Bio sam na nekom „spejsu“, pet i po sati je trajalo. Zove me organizator spejsa, kaže „sećaš se onog malog što ste obarali ruku oko Kosova“. Aleksandar se zove. „Uhapsiše ga danas u Mitrovici. Jel možeš nešto da uradiš?“. Šta mogu da uradim, mogu jedino da zovem dole…“, rekao je Jovanović u razgovoru sa RTS-ovim novinarom Gorislavom Papićem.

Lider LDP-a precizirao je zatim da je zvao i Aljbina Kurtija i kosovskom ministra policije Dželjaja Svečlju.

„Rekao sam daj pustite ga to je usijana glava. Kažu vređao je policiju. Svečlja je palio policijska kola. Pustili su ga posle 10-15 minuta, a pustili bi ga i inače, ja verujem u to“, rekao je tada Jovanović.

Priču je, bez imenovanja Arsenijevića, ponovio i u emisiji kod Nemanje Šarovića na KTV-u.

Arsenijevića smo upitali za komentar, odnosno da li ima saznanja da je ovaj političar iz Beograda urgirao kod kosovskih vlasti da ga puste. On nas je uputio na svoj Fejsbuk profil, gde je već reagovao pre nekoliko dana, kada je Jovanović prvobitno plasirao priču na javnom servisu.

„Hvala gospodinu Jovanoviću što se založio i urgirao. Istine radi, u tom trenutku sam već sat vremena bio na slobodi. Samo da se zna da nisam usijana glava i nisam vređao policiju!“, napisao je predsednik „Srpske demokratije“ tada na svom profilu.

Arsenijević je 7. decembra priveden ispred svoje kuće i sproveden u policijsku stanicu u Zvečanu.

Potom je i pušten uz izrečene kazne za nepoštovanje naređenja policijskih službenika i istekle registracije na vozilu.

Izricanju kazni prethodila je višeminutna rasprava ovog političara i službenika u blizini njegove kuće. Policajci su mu zatražili saobraćajnu dozvolu, ali je Arsenijević odbio da to učini, navodeći da nije u obavezi jer nije upravljao vozilom, već je samo sedeo u njemu. Zatražio je od službenika da mu stave lisice i uhapse ga, a iste je optužio za prekoračenje ovlašćenja i nasilno ponašanje, te najavio da će da se obratiti Policijskom inspektoratu Kosova, piše KoSSev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari