"Atlagić vređajući opoziciju, uvredio čitavu LGBT zajednicu": Janko Veselinović o incidentu s poslanikom SNS 1foto: Printscreen/Twitter/@j_veselinovic

Poslanik „Ujedinjenih“, predsednik Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović objavio je na svom Instagram profilu trosekundi snimak uvreda poslanika SNS Marka Atlagića u skupštinskom holu. Veselinović za Danas kaže da je poslanik naprednjaka time uvredio pripadnike LGBT zajednice.

Veselinović objašnjava kako je, po njegovim rečima, došlo do ovog incidenta.

„Izašao je iz sale i verovanto mu je smetalo što je u sali loše primljen njegov govor. SNS nije aplaudirao dok ih mi iz opozicije nismo podsetili da aplaudiraju. Prolazio je ispred poslaničkih klubova Narodne i Ujedinjenih i vređao redom poslanike. Jedan poslanik SNS koji je naišao ga je odveo da ne bi došlo do većeg incidenta. Bilo je oko deset poslanika iz opozicije. Sve se desilo neposredno posle izlaska iz sale“, navodi predsednik PZP.

Janković upućuje pitanje premijerki Srbije Ani Brnabić, kao i celom SNS-u – hoće li nešto učiniti povodom uvreda Atlagića kojima, pominje Veselinović, nije uvredio samo opozicione poslanike, već i čitavu LGBT zajednicu.

„Neka oni vide šta će sa tim. Ovo nije bila jedina uvreda, bilo ih je dosta“, navodi on.

Nakon ovog današnjeg incidenta i onog jučerašnjeg, kada je bivši poslanik naprednjaka Janko Langura sačekao ispred Skupštine i verbalno napao poslanika Ne davimo Beograda Radomira Lazovića, predsednik PZP primećuje da je ovo postao obrazac ponašanja. I to ne slučajno. Kako smatra, cilj je da se opozicija natera da prekine zasedanje Skupštine.

„To jeste obrazac ponašanja, zato što su oni od utorka, kada smo mi misli da će staviti prst na čelo i ponašati se na primereniji način, krenuli sa do sada, ovo mi je četvrti mandat, do sada neviđenim izlivima besa i svega drugog. Simptmatično mi je da mi je jedna poslanica opozicije, kojoj je ovo prvi mandat, rekla da je bukvalno povraćalo koliko joj je to bilo mučno“, kaže on.

"Atlagić vređajući opoziciju, uvredio čitavu LGBT zajednicu": Janko Veselinović o incidentu s poslanikom SNS 2
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Dodaje da je neposredno pred Atlagićeve uvrede predsednik poslaničkog kluba naprednjaka Milenko Jovanov za opoziciju rekao da su „fašistička klika“.

„Takve reči nisu izgovarane u Narodnoj Skupštini. Ovo je ozbiljna eskalacija, a to jeste obrazac. Ne rade to slučajno. Neko im je rekao da dignu tenziju i da pokušavaju time da izazovu da mi prekinemo sednicu. Da skočimo kao što smo ranije nekad skakali kada su grubo kršili Poslovnik. Davali su juče opomene svima, pa i Mariniki Tepić koja bukvalno ništa nije rekla, očekivajući da ćemo burno reagovati“, smatra Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari