Šta bivši kosovski premijer kaže o sednici Saveta bezbednosti UN? 1Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da je „sukob u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija između premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije nepotreban“.

Hoti je naglasio da je sednica Saveta bezbednosti u četvrtak uveče bila prva na kojoj je Kosovo kritikovano od strane saveznika.

„Konfrontacija u Savetu bezbednosti bila je potpuno nepotrebna, neproduktivna i štetna za Kosovo. Jasno se pokazalo da nedostatak koordinacije naših akcija sa saveznicima ima posledice po Kosovo. Sinoć je bio prvi put da su nas naši glavni saveznici kritikovali u raspravi Saveta bezbednosti“, napisao je on na Fejsbuku, a prenela prištinska Koha.

Hoti je dodao da pristup Vlade ne služi evroatlantskim integracijama.

„Ovakav pristup Kurtijeve vlade ne služi evroatlantskim integracijama Kosova. Žalosno je što nam se ispravni postupci Kosova, koje nijedan saveznik ne osporava u ustavnom aspektu, vraćaju kao bumerang zbog opake politike u kojoj je svaka državna akcija podređena aktuelnom izbornom interesu stranke na vlasti“, zaključio je on.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari