Azem Vlasi: Retorika Haradinaja služi samo za nerviranje Beograda

* Kosovo po Ustavu nema pravo da se pripoji nekoj drugoj državi niti ima pravo da delove drugih država pripoji sebi
Savetnik kosovskog predsednika i bivši jugoslovenski političar govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Retorika Haradinaja sluzi samo za animiranje albanskih nacosa i sovinista kako bi glasali za istog i deo je albanskog folklora, kulture, navika i nema nikakve veze sa Srbima. Postaje vec tragikomicno to kod Albanaca da SVE krivicu prebacuju na Srbe dok sebe predstavljaju kao bezgresno nevinasce. Azem Vlasi je inace osoba bez ikakvog kredibiliteta koji zbog sopstvenih interesa spreman je da bude bilo sta, od Titovog omiljenog omladinca koji se "bori protiv albanske nacionalisticke iredente na Kosovu" pa do advokata i promotera te iste iredente koja sada vise nije nacionalisticka nego "demokratska i slobodarska". Zaista je vreme da se cuje misljenje nekih drugih Albanaca a ne samo jednih te isti 50 godina.

  2. Haradinaj i Vučić, tandem. Prvi nervira drugog, drugi satire narod pod raznim izgovorima.

  3. Vlasi zna jako dobro da je Haradinaj oslobodjen zato sto su svedoci uklonjeni i zastraseni i zato sto ni Amerikancima ni Nemcima ni ostalima koji su ga obucavali, naoruzavali i imali udela u zlocinima nikako ne odgovara da Haradinaj bude proglasen krivim i osudjen. Zna jako dobro Vlasi da Hardinaj nije oslobodjen jer je nevin. Dosta je porazno ali objsanjava stanje svesti Albanaca danas to sto za Vlasija nije problem sto je zlocinac kao Haradinaj na slobodi, nije mu problem sto Albanci prete odmazdom nad nevinim ljudima ako se taj ratni zlocinac stavi u zatvor nego mu je problem sto Srbija trazi da se uhapsi i kazni jedan albanski zlocinac kao sto su uhapseni i kaznjeni srpski zlocinci? To sto Vlasi i te kako gleda nacionalnost kada nekoga proglasava za zlocinca ili za nevinoga dosta govori i o njegovom moralu.

  4. Ne bih se složio sa Vlasijem pre će biti da se ispipavao puls Beograda na najavljeno stvaranje Velike Albanije, pa kada su uvideli da Srbija nije više sama onda se povlače i prebacuju krivicu na tamo nekog ratnog zločinca u stilu nije znao šta priča..

  5. Jedan veliki um je rekao:" Sila je oduvek privlačila ljude niska morala, i verujem da – bez izuzetka – genijalne tirane nasleđuju nitkovi".

  6. Koja jeftina zamena teza, `ajde da je u pitanju neki mladjani, polupismeni albanski nacionalista opste prakse ali neko ko je pravnik i neko ko je kao ugledan? Vlasi navodi kako je Srbija ratovala na tudjim teritorijama i onda navodi Kosovo?! Kosovo je po ustavu SFRJ autonomna oblast u Srbiji i nije posebna federalna jedinica u istom rangu kao 6 republika. Srbija je imala svo pravo, bas kao i Hrvatska da se odupre pokusajima otcepljenja dela svoje teritorije. Ako se Hrvtska borila na svojoj teritoriji onda je i Srbija to isto radila kada je u pitanju Kosovo a ako Vlasi misli da su Albanci imali pravo da se otcepe, onda su to pravo imali i Srbi u Hrvatskoj i BiH, ako su za Srbe koji su se tamo rodili Hrvatska i BiH starna teritorija onda je to i Kosovo za Albance.

  7. Zaista je nepotrebno prepustiti ovoliki medijski prostor nekome ko smatra da ratni zlocinac i ubica kakav je Hardinaj treba da je na slobodi, nekome ko brani ratnog zlocinca kakav je Haradinaj i nekome ko prvo pogleda ko je kakve nacionalnosti te na osnovu toga kvalifikuje da li je taj neko zlocinac ili nije i to bez obzira na ucinjena dela, ubijene i proterane. Valsi ali i ostali Albanci trebaju najzad da ukapiraju da ista pravila vaze i za njih i da su kaznjivi i zlocini koje pocine Albanci, da albanski nacionalizam nije nista bolji od drugih nacionalizama bas kao sto ni albanski nacional-sovinisticki projekti u st aspada otcepljenje Kosova ili podela Makedonije nisu nista bolji od istih takvih projekata drugih naroda. Osudjujes Vlasi Srbe u Hrvatskoj i Bosni sto su hteli da se otcepe? Onda osudjuj i svoje Albance za ocepljenje Kosova. Osudjujes Srbiju sto je podrzala Srbe u Hrvatskoj i BiH? Osudi onda i Albaniju sto je naoruzavala kosovske Albance, osudi SAD i NATO sto su slali oruzje.

  8. Koga to teši ili brani licemerni Vlasi?
    Ne verujemo ti ništa Vlasi!

    Veliki pravnik Azem Vlasi, koji je diplomirao prava na "čuvenom" pravnom fakultetu u Prištini, daje Srbiji pravne "lekcije" iz međunarodnog prava i pri tome prozaično navodi da je Haradinaj “već procesuiran pred tribunalom u Hagu i da je Srbija tada imala priliku da dostavi sve dokaze protiv njega koje ima, a sad su se odjednom pojavili neki novi”.
    Kako da ne, pa da likvidira i svedoke za ta nova krivična dela, kao što je uradio sa svedocima za krivična dela koja su ga teretila u Hagu.
    Kao pravnik trebao bi da zna da se činjenice o novim krivičnim delima obelodanjuju i koriste u krivičnom progonu tek onda kada se za njih obezbede validni i neoborivi dokazi, a krivična dela protiv čovečnosti i ratni zločini ne zastarevaju!

  9. Moze da bude i premijer sve do trenutka kad bude uhapsen i osudjen za ratne zlocine nad Srbima a i albanskim stanovnistvom koje nije zelelo na „njegovu stranu.."

  10. Neznalica, sem toga što je na mnogo načina gonjen od vanjskih uzroka i što ne poseduje nikad pravo zadovoljenje duše, živi uz to kao nesvestan sebe, i Boga i stvari, i čim prestane da trpi, u isto vreme prestaje, takode i da postoji.

  11. Gospodine Vlasi , više vi na Kosovu imate štete od izjava Haradinaja , nego što se Beograd nervira.

  12. izlizana ploca: Izjave Haradinaja služe samo u predizbornu kampanju i više nizašta drugo.

  13. Haradinaju je mesto u zatvoru, a ne na poziciji premijera, ali izgleda da su Evropski sudovi samo za Srbe.

  14. Moramo shvatiti situaciju ozbiljno ali i ne dozvoliti da nas isprovociraju za neke sukobe.

  15. @izlizana ploca,
    mnogo lice na nas. Naravno zastava im je potpuno drugacija ali guslanje isto.

  16. Mnogo si mi ti pametan Vlasi! Šta misliš da neko sa srpske strane da takve izjave? Da li bi onda isto komentarisao?

  17. @gradjanin normalan

    Ima dosta slicnosti ali i velikih razlika. Na primer, medju Albancima je u potpunosti nepoznat fenomen autosovinizma, a kamoli onog koji se protura pod oblandom gradjanstva. Isto tako, tesko da ce neko u Srbiji koji pripada gradjansko-demokratskoj opciji da otvoreno podrzava nekog srpskog ratnog zlocinca ili da preti odmazdom zbog hapsenja istog ili da iskljucivo druge krivi za sve sta se desavalo na ovim prostorima a sta radi Vlasi, koji kao pripada nekakvoj albanskoj gradjansko-demokratskoj opciji. Takva retorika i takav stav su rezervisani za srBske patriJote a mozemo samo da zamislimo sta zastupaju aLJbanske patriLJote ako su stavovi Vlasija ovakvi kakvi su.

  18. Zbog kandidature mu je takva i retorika….pozivima na rat pokusava da dobije glasace.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.