Bačevac traži više novca za Novi Pazar 1Foto: Skrinšot/RTS2

Član poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac uložio je amandman na budžet Srbije za 2023. godinu tražeći da se nenamenski transferi Novom Pazaru povećaju za 200 miliona dinara.

On je na sednici Skupštine Srbije kazao da se nada da će amandman biti usvojen čime bi se ispravila “višegodišnja nepravda prema Novom Pazaru”, gradu koji, u odnosu na broj stanovnika, broj zaposlenih i nezaposlenih, prosečna primanja i druge kriterijume, ima najmanja nenamenska sredstva u državi.

“Novi Pazar ima najviše nezaposlenih, najniža prosečna primanja u državi i to treba da rešimo. Novi Pazar ima uvećan broj stanovnika za 20 odsto, mnogo mladih, najviše nerešenih infrastrukturnih problema, ovo je neophodnost. Novi Pazar je jedini grad u kojem osnovci idu u tri smene, deca u vrtić u dve smene, to je neprihvatljivo”, poručio je Bačevac.

Kazao je i da Kraljevo dobija oko 200 miliona dinara više, iako ima manje stanovnika, manje nezaposlenih i veća prosečna primanja, a da na isti iznos sredstava iz republičkog budžeta računaju Sombor i Loznica, iako su znatno manji od Novog Pazara.

“Otkako smo u vlasti sa koalicijom SNS, pokušavalo se da se nadomesti iz budžetskih rezervi, ali to nije dovoljno i nije pravedno. Ne tražim ništa što nam ne pripada, želim da se ova država gradi na pravičnosti i jednakosti, principima na kojima svaki zdrav kolektiv počiva”, rekao je on.

Drugim rebalansom budžeta Novog Pazara za ovu godinu predviđena nenamenska sredstva iz republičkog budžeta su 590 miliona dinara, dok su tolika planirana i za sledeću godinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari