"Basne i metafore ponekad bolje od dugačkih analiza": Sagovornici Danasa o Đilasovoj izjavi da se oseća kao da je ispao "magarac" 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde tokom gostovanja na N1 naveo je da se ne oseća kao „trojanski konj“, ali da se oseća kao da je ispao „magarac“, odgovarajući na pitanje vezano za navodni izveštaj evropskih obaveštajaca.

Mladen Mrdalj, politički analitičar, navodi za naš list da je zbog ovakvog odnosa unutar opoziciej Aleksandar Vučić na konju, dok su opozicioni glasači na magarcu.

– Što se tiče Đilasove izjave, mislim da to optuživanje unutar opozicije ko radi za Vučića (ko je “trojanski konj”) i te pasivne agresije o tome ko se koliko žrtvovao za jedinstvo opozicije (ko je “magarac”) imaju za posledicu samo to da je Vučić na konju dok su glasači opozicije na magarcu. Kraće rečeno, namagarčeni su. Namagarčila ih je kompletna opozicija, njene sujete, lažne skromnosti i jalove priče, navodi Mrdalj.

"Basne i metafore ponekad bolje od dugačkih analiza": Sagovornici Danasa o Đilasovoj izjavi da se oseća kao da je ispao "magarac" 2
foto FoNet Božana Pavlica

Urednik „Newsmax adria“ Slobodan Georgiev za naš list navodi da je su od izjava važnija dela.

– Vidim to kao spremnost jednog političara da se gorko našali na svoj račun. Ono što je važnije od izjava jesu dela, pa čekamo da vidmo da li će on uspeti sa partijom na čijem je čelu da ojača svoj uticaj i da uspe da se izbori za sprovođenje politika o kojima govori. Basne i metafore su dobre i ponekad bolje opisuju stanje od dugačkih analiza. A još bolje od basni jesu politike koje menjaju život ljudi na bolje, kaže Georgiev.

"Basne i metafore ponekad bolje od dugačkih analiza": Sagovornici Danasa o Đilasovoj izjavi da se oseća kao da je ispao "magarac" 3
Foto: FoNet/Božana Pavlica

Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, ocenjuje da je Đilas podneo najveću žrtvu za svoj opozicioni rad.

– Dragan Đilas je bio iskren i razumem kako se oseća. Podneo je najveću žrtvu za svoj opozicioni rad da bi mu neko imputirao da je režimski trojanski konj. Mislim da mu je i dosta da ćuti i da ne odgovara zbog mira u opoziciji. Figura magarca koja radi i ćuti nije prijatna ni magarcima, kamoli ljudima koji su uvek imali svoj stav. Na kraju – verujem u opozicioni rad Dragana Đilasa i poručujem kolegama iz opozicije da se posvete kritikama režima, umesto što troše vreme na pokušaje degradacije Dragana Đilasa, smatra Veselinović.

"Basne i metafore ponekad bolje od dugačkih analiza": Sagovornici Danasa o Đilasovoj izjavi da se oseća kao da je ispao "magarac" 4
foto FoNet Zoran Mrđa

Natalija Stojmenović, iz Ne davimo Beograda kaže pda ova Đilasova izjava pokazuje da je on u svom nedavnom poduhvatu bio sam.

– Izjava gospodina Đilasa nažalost pokazuje da je on u svom nedavnom poduhvatu bio sam i da i dalje njegovi potezi nisu svima najjasniji. Mislim da je za Ne davimo Beograd sada najbitnije da se koncentrišemo na to da institucije u kojima se po prvi put nalazi jedna zeleno-leva snaga približimo građanima i uključimo ih u naš rad kako bi zajednički od Beograda stvorili dobar grad za sve, a ne na to kako se osećaju pojedinici, navodi Stojmenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari