Beli listići – najuspešnija opoziciona kolona

Ostavite komentar


  1. Beli listići su i doveli do ovakve vlasti i evo održavaju je. Ljudi jednom se morate odlučiti ko je manje zlo.

  2. „Beli listići – najuspešnija opoziciona kolona“
    – Nisu, nego su teška demagogija odn. najuspešnija prevara izmišljena od strane trenutne vlasti.
    – Najefikasniji metod rušenja vlasti je bojkot izbora. Jedino se bojkotom smanjuje broj izašlih a time se legalnost/legitimnost izbora dovodi u pitanje – nije isto da li je izašlo 52% ili 32% od ukupno upisanih birača.
    – Belim listićima se, upravo obrnuto, daje legalitet/legitimitet izborima jer oni povećavaju procenat izlaznost birača. I u tom slučaju nije bitno da li je listić važeći ili nevažeći jer je procenat koji daje legalitet/legitimitet dostignut !!

  3. Ja sam bio „beli listić“ na izborima 2012, jer zaista više nisam imao stomak da glasam za Borisa Tadića. Ali, nakon toga više nikada nisam bio među „belima“ niti ću biti jer sam shvatio cenu. Bojkotovao sam 2020, ali to nije isto što i biti beli listić. Vlast pada onda kada joj podrška u zemlji padne ispod 20%, ne izbornih 20% već stvarnih 20%, a sadašnja vlast je mnogo bliža toj granici nego što izgleda – to što ucenjuju ljude po malim mestima da glasaju za njih uskoro će postati bomba koja će im eksplodirati u rukama i uništiti ih.

  4. Svakom ko ima imalo pameti u glavi, mora biti jasno da Beli listići više koriste vladajućoj garnituri nego što štete.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.