Beli: Podržavamo skup opozicije, ali precizirajte zahteve 1Foto: EPA / STR

Pokret „Beli – Samo jako“ saopštio je da podržava skup dela opozicije koji će danas od 18 časova biti održan na beogradskom Trgu republike.

Kako navode, svim političkim akterima je od ključne važnosti da se obezbede uslovi za održavanje fer, poštenih i slobodnih izbora.

“Regularnost izbornog procesa koji bi se ostvario efikasnijom i modernizovanom kontrolom je od ogromne važnosti, podjednako kao i promena političke kulture, stila i nastupa pozicije i medija prema opoziciji, ali i ravnopravnija raspodela medijskog prostora u predizbornom periodu – u kome vladajuća koalicija ima ključnu reč u određivanju načina na koji će funkcionisati”, navodi se u saopštenju.

“Zato je ovo i poruka njima, jer moraju biti svesni svoje ogromne odgovornosti ukoliko im je stalo do istinskog legitimiteta, kad im je već do legaliteta retko kad stalo”, dodaju iz pokreta “Beli – Samo jako”.

Osim toga, oni pozivaju organizatore da preciziraju zahteve i načine na koji se markirani problemi mogu pretvoriti u ciljeve koje treba ostvariti, kako bi i pozvani građani bili bliže upoznati sa detaljima, ali i učestvovali u samoj borbi koja predstoji.

Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića je za po podne zakazao skup u centru Beograda o stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih izbora. “Tema skupa je pravo građana na poštene i slobodne izbore, a svi su dobrodošli – i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati”, rekao je ranije Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari