Beograd i Priština pregovaraju na „Rambujeu dva“

Postoje velike šanse da rešenje kosovskog problema bude zatraženo na velikoj međunarodnoj konferenciji, kažu najviši diplomatski izvori

Ostavite komentar


  1. Slazem se da bi bilopravicno da se ukljuci i Moskva u dijalog a ne samo SAD.

  2. E ova mi je prica vrh. Sutra ce sigurno biti Rambuje III. A ako se ide dalje docicemo do toga da ce nam kao svoj najveci uspeh ova vlast reprizirati bombardovanje.

  3. Nemačka ne krije nezadovoljstvo „dosadašnjim tokom i dinamikom Briselskog dijaloga Beograda i Prištine“.

  4. Uopšte ne razumem kako bi funkcionisala „razmena teritorija“ koja je navodno prihvatljiva za sve ali eto taj Berlin blokira celu stvar… Šta mi njima tačno da damo? Medveđu, Bujanovac i Preševo? Albanci su bojkotirali zadnji popis da se ne bi saznalo da je jedino Preševo većinski Albansko ali i tamo žive Srbi. Šta će biti sa Srbima iz ove tri opštine? Mislim da prosečan građanin Srbije smatra da su dole sve Albanci i da je super ako se razmena izvrši…što bi bio vetar u leđa i „Aci Srbinu“…ali činjenično stanje nije takvo. Sa promenom ili bez promene formata mislim da razmene teritorije neće biti…

  5. Mišljenja sam da Rusija u pitanju Kosova nema što tražiti Ovo zato, jer je pobjegla 1991.g., a anelksijom Kria je samo potvrdila pravilnost otcjepljenja Kosova! Nema sumnje da je glavni igraš Amerika, i rješenje se zna, neovisno koliko Srbi voljeli da manipuliraju! A ono će biti; priznanje Kosova u postojećim granicama, uz manju autonomiju za sjever, ali- bez izvršnih ovlaštenja!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.