Besmislene kadrovske promene interesnog SNS društva 1Sediste SNS u Uzicu/Foto: N. Kovacevic

Stranka slobode i pravde (SSP) u Užicu je saopštila da raspuštanje užičkog odbora naprednjaka, odlukom Aleksandra Vučića, predstavlja „besmislene kadrovske promene unutar SNS“ i da se „nazire kraj vlasti te stranke“.

„Kormilo broda koji ubrzano tone“, navodi SSP, „prepušteno je dvočlanom povereništvu – gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević i Slobodanu Šiljkoviću, gradskom većniku i direktoru JP Pošta Srbije za Užice, Šabac i Valjevo“.

„Za Gradski odbor SNS od 100 članova kratki telefonski poziv je bio fatalan i  njime su svedeni na povereništvo, kao na prinudnu upravu. Dva navedena, lično Vučiću verna partijska vojnika, pametnija i obrazovanija od ostatka partijskog okruženja, treba da kroz Scile i Haribde prestojećih, aprilskih izbora provedu svojih 7.500 članova, opravdaju Vučićevo poverenje i donesu ubedljivu pobedu SNS na lokalu“, navodi SSP u saopštenju „SNS rasulo u Užicu“.

Dodaje se da „zavijeno i floskulom o mladim i novim snagama, gradonačelnica je dosadašnji SNS brodolom obrazložila tvrdnjom da odbor nije radio loše, ali da će sada raditi bolje. Da nije smešno bilo bi tužno“.

„Istina je da kolač, koji se deli na lokalu, nije veliki, ali isključivo interesni unutarpartijski sudari i sukobi nastaju oko novca građana Užica, takozvanog plena, kojim se plaćaju preko neophodnog razni projekti, od dečijeg bazena, samo dvadeset miliona dinara, do sada isto tako spornog mosta na Banjici.  Predug je to spisak“, piše u saopštenju.

„Sve navedeno“, dodaje se, „dokazuje da im se skoro nazire kraj i da besmislene, kozmetičke i kadrovske promene interesnog SNS društva, ogrezlog u korupciju, samo pokazuju koliki je njihov strah od predstojećih izbora“

„Svaki njihov pokušaj da svoje delovanje prikažu u drugačijem svetlu, izaziva podsmeh građanja Užica, koji se sve više oslobađaju straha, iako su ucenjeni poslom, egistencijom, kao i čitava Srbija“, navodi se, između ostalog, u saopštenju užičkog odbora SSP.

Vučić, Užice i partijske struje

„Zli jezici tvrde da je odluka očekivana, jer nije tajna da veliki vođa nikada nije voleo Užice, niti je, ruku na srce, grad ikada voleo njega. Retko ga je i nerado posećivao, a jedan od razloga je i veoma jaka, ona druga struja u SNS koja je dominirala dosadašnjim Gradskim odborom SNS“, navodi se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari