Biserko: Crkva svesna opasnosti podele teritorija

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava za Danas iz Prištine

Ostavite komentar


  1. Snezana Congradin i Sonja Biserko, uigrani tandem botkinja. Toliko su uigrani da nije potrebmo uopste procitati tekst da bi se znalo koje teze i spinovi ce se plasirati.

  2. Ako znamo da je za Sonju Biserko R. Kosovo savršena stvar i da Srbija treba da shvati realnost o izgubljenom KiM onda je jasno kome ona ide na ruku. Opravdano je zabrinuta što je Srbija stekla nove pozicije i da je čak i SAD sa ovom administracijom podržava. Od EU država samo se odlazeća Merkelka protivi kao i Tereza Mej čije mišljenje za EU zbog Bregzita više ne važe a Hrvatsku i onako niko ništa u EU ne pita.
    Nije Severno Kosovo Republika Srpska pa da se i Srbi iz Srpske i Srbije plaše za uhlebljenje. Svi će oni ostati na istim mestima u državnoj službi u kojoj rade samo neće imati dve plate i platu Srbije i platu R. Kosovo kao i azne dodatke. Prestaće razni marifetluci trgovine akciznom robom kao i trafiking i prostitucija koji je u Severnom delu Kosovske Mitrovice postigao nezamislive razmere. Čvršće granice će sprečiti kriminal svake vrste a pogotovo transfer droge i kradenih automobila visoke klase (ispred jednog beogradskog hotela u dva dana su ukradena dva BMW X6 koji su se za tili čas obreli u Kosovskoj Mitrovici) a ako se otarasimo npr. Preševa odnosno Velikog Trnovca izmestićemo evropski centar trgovine droge u R. Kosovo pa neka se oni njima džapaju a ipak će Srbija biti multietnička sa preko 30% nacionalnih manjina.
    Srbi nikako ne smeju biti taoci kosovske multietničnosti jer ih je i onako svega 10-tak % a 60-tak hiljada Srba severno od reke Ibar neće ništa značiti za „Građansku“ R. Kosovo jer Srbe koje po ustavu R. K. trebaju pitati za sve uopšte ne konstatuju.
    Sa hidrosistemom Ibar-Lepenac i jezerom Gazivode praktično možemo kupiti Eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha kao i ZSO + za preostalih šest-sedam srpskih opština (stanovnici Gore, odnosno Goranci su izrazili želju pristupanja ZSO) ostvariti punu funkcionalnost. Samo lud može tvrditi da je Srbima u R. Kosovo bolje od Srba u Srbiji a pogotovo onima severno od reke Ibar koji svakodnevno strepe od novih pogroma svesnih da im Srbija ne može pomoći.

  3. Sta je radio Milosevic?Crtao etnicke granice.Sta rade ovi njegovi asistenti?Trguju tim crtezima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.